Josip Jakovljević i Ivan Zloić ističu:” Japan nas je oduševio!”

Posted by

Nakon višednevnog boravka u Japanu, mlada hrvatska selekcija jutros je ponovno zakoračila na hrvatsko tlo…

Kao što je poznato, hrvatska U-21 reprezentacija u razdoblju je od 2. do 5. lipnja sudjelovala na pozivnom turniru koji se održao u Japanu. Mladi su reprezentativci sa znatnom količinom ponosa predstavljali hrvatsku šahovnicu, a u Hrvatsku su se vratili s brončanim medaljama. Josip Jakovljević i Ivan Zloić, jedni od reprezentativaca koji su se pronašli na spisku izbornika Marinka Mavrovića, prokomentirali su reprezentativno okupljanje te japansku epizodu…

maxresdefault

Kako ste se proveli u Japanu i koliko ste zadovoljni samim domaćinstvom?

Josip Jakovljević

” U Japanu sam se proveo veoma lijepo i ondje sam doživio nezaboravno iskustvo. Bilo je krasno otputovati, kako bismo mi kazali, ‘na kraj svijeta’.”

” Domaćin nas je lijepo prihvatio, a turnir je pripremio na vrhunskoj razini. Sve ceremonije i točnost zbilja su nas iznenadile i domaćinu smo veoma zahvalni na svemu.”

Ivan Zloić

” Smatram kako provedeno vrijeme u Japanu predstavlja ogromno iskustvo za moje turističko, ali i sportsko iskustvo. Osim hrane, koja je za nas strance čudna jer nismo navikli na takve okuse, sve ostalo mi se svidjelo. Provod u Japanu me se vrlo dojmio i nadam se kako ćemo na ‘Kobe Festu’ sudjelovati i narednih godina.”

” Za domaćina imam jedino riječi hvale jer se nikada do sada nisam susreo s toliko odgovornim, zahvalnim i pristupačnim ljudima. Zbog smirenosti i točnosti, Japanci su s pravom poznati u svijetu. Svaka im čast!”

Unatoč osvajanju trećeg mjesta, kako biste prokomentirali izvedbe hrvatske mlade reprezentacije u Kobeu?

Josip Jakovljević

” Prva susret započeo je u protivničku korist jer se nismo uspjeli u potpunosti odmoriti od iscrpljujućeg puta. Prvi pogodak nas je iznenadio, a drugi već i uzdrmao. No, znali smo kako moramo igrati dalje i kako ćemo naplatiti svoju igru kroz zgoditke. U drugom smo poluvremenu bili mnogo kvalitetniji, no ipak smo samo remizirali.”

” Drugi dvoboj bio je mnogo bolja s naše strane. Djelovali smo uigrano, a i cijeli smo susret dominirali pa smo, stoga, i pobijedili.”

” Treća utakmica, ujedno i dvoboj za treće mjesto, bila je, barem prema mojem mišljenju, naša najbolja prezentacija. Naš suparnik nije mogao protiv naše kvalitete i tehničke spremnosti. Iako smo osvojili treće mjesto, smatram kako smo trebali osvojiti zlatnu medalju.”

Ivan Zloić

” S obzirom na to da smo bili izmoreni od puta, odigrali smo tri podosta kvalitetne utakmice. Mišljenja sam kako smo pružili dobar otpor seniorskim momčadima protiv kojih smo igrali. Vidim blistavu budućnost u našoj igri i u nama samima.”

Vlada li među reprezentativcima ‘kult reprezentacije’?

Josip Jakovljević

” U svlačionici smo svi bili kao jedno. Bili smo poput klape, a, ponovno ponavljam, disali smo kao jedno i to nam je bilo najvažnije.”

Ivan Zloić

” Ozračje unutar momčadi je izvanredno, a nikakvih problema nema. Svi se zajedno držimo skupa i ginemo jedan za drugoga. Isto tako, postoji određena hijerarhija koju moramo poštovati, ali niti s njom nemamo problema.”

Koliko ste zadovoljni radom stručnog stožera?

Josip Jakovljević

” Stručni stožer je stvarno kvalitetan jer ga čine iskusni stručnjaci, a činjenica koja potvrđuje moje riječi jest podatak koji otkriva kako mlada reprezentacija do sada nije izgubila u više od dvadeset susreta. Moji suigrači i ja zahvalni smo stožeru što nam je omogućio jedno iskustvo koje zasigurno nikada nećemo zaboraviti.”

Ivan Zloić

” Stručni je stožer odradio odličan posao. Sve bih ih, od doktora pa do vođe ekspedicije, pohvalio. Izbornik i njegov pomoćni trener sjajno postupaju s nama igračima.”

Kobe Festa 2016

 • mjesto održavanja: Kobe (Japan), Kobe Green Arena
 • vrijeme održavanja: 2. lipnja – 5. lipnja 2016. godine

GRUPA A
Hrvatska U-21 reprezentacija (HRV)
Espolada Hokkaido (JPN)
SWH (JPN)

GRUPA B
Roma Selection (ITA)
Jeonju Mag (KOR)
Deucao Kobe (JPN)

RASPORED

2. lipnja

 • Hrvatska U-21 reprezentacija – Espolada Hokkaido 2:2
 • Rome Selection – Jeonju Mag 6:2

3. lipnja

 • SWH – Espolada Hokkaido 2:7
 • Deucao Kobe – Jeonju Mag 5:1

4. lipnja

 • SWH – Hrvatska U-21 reprezentacija 2:5
 • Deucao Kobe – Rome Selection 2:3

5. lipnja (završnica)

za peto mjesto:

 • SWH – Jeonju Mag 4:3

za treće mjesto:

 • Hrvatska U-21 reprezentacija – Deucao Kobe 4:2

za prvo mjesto:

 • Espolada Hokkaido – Roma Selection 1-2

foto: HNS (Luka Žakić)

Leave a Reply