ANA GRUICA O BUDUĆNOSTI ŽENSKOG FUTSALA: „Očekujem da u Hrvatskoj preuzme primat ispred nogometa”

Posted by

Super Chicks u nedavnoj je prvenstvenoj kampanji Prve hrvatske malonogometne lige za žene u konačnom poretku zauzeo četvrtu poziciju sa sedam bodova zaostatka za prvakom Mc Plusom. Ana Gruica naglašava kako je u globalu zadovoljna postignutim rezultatom.

„Prije svega bih istaknula kako smo, u odnosu na prvo ligaško izdanje, napredovale za jedno mjesto. Igračkom se kadru priključilo podosta novih djevojaka, ali zbog nemogućnosti redovitih zajedničkih treninga sami uspjeh da smo među četiri ekipe je izvrstan”, razjašnjava i između redaka najavljuje kako Super Chicks s povećim aspiracijama gleda prema novoj sezoni.

„Osim možebitnih pojačanja, imamo nevjerojatan kadar mladih djevojaka koje će nam se priključiti u nadolazećoj sezoni čime će se osnažiti i momčadska konkurencija.”

Luka Marinović već je godinama unazad označen kao središnja klupska persona pod čijim vodstvom Super Chicks bilježi kontinuirani rast.

„Gledajući iz moje perspektive, a u klubu sam već godinu dana, gospodin Luka Marinović je apsolutno sve u klubu. Na raspolaganju je, kao vrhunski strateg, igračicama ne samo kada su treninzi i utakmice u pitanju, nego doslovno živi s nama u svakom trenutku tijekom našeg sportskog i ljudskog odgoja”, otvoreno otkriva Ana Gruica.

Kako tvrdi, u aktualnoj situaciji u vezi sa ženskim futsalom zamjećuje napredak.

„Iz godine u godinu ženski je futsal u stalnom usponu. Sve se više djevojaka uključuje u trenažni proces što je izravna posljedica poboljšanja lige i kvalitete utakmica čime nastaje i veća konkurencija među klubovima”, smatra Ana Gruica te podcrtava:

„Ženski futsal je u takvom uzletu da u budućnosti očekujem da u Hrvatskoj preuzme primat ispred nogometa. Nadam se kako će se takav uspjeh prolongirati i na međunarodnu scenu.”

foto: HNS