CRNICA – NACIONAL | Mladen Perica Štrla: Ne želim ni zamisliti ligu s 11 klubova

Posted by

Kao i Alumnus, šibenska Crnica igra protiv suparnika o kojem ne zna previše. Nešto su drugačije okolnosti, ali Šibenčani pod novim trenerom Mladenom Pericom Štrlom zaista ne znaju kakav ih Nacional očekuje u susretu koji otvara 12. kolo Prve HFL.

Crnica je ostala bez Marija Žumberca i Marinka Šamije, dok je pristigao tek Robert Nospak iz Osijek Kelmea. Promijenio se u odnosu na jesen i strateg, a popularni “Štrla” pred novu polusezonu kaže:

“Manje-više igrače poznajem, a veliku većinu sam i trenirao, što u reprezentaciji, što u klubovima. Mali je hendikep, tko zna, možda i veliki, odlazak Šamije koji je bio prvi strijelac kluba, ali i Žumberca koji je domaći momak. Zbog toga smo malo izgubili na širini, imamo tanku klupu što se iskustva tiče.”

Pojasnio je Perica svoju izjavu: “Imamo mi mnogo mladih momaka i veseli me što žele raditi, na ovih nekoliko treninga i prijateljskoj utakmici vidio sam entuzijazam i siguran sam da će ti momci postati prvoligaški igrači, ali koliko će trebati vremena, vidjeti ćemo. Nadam se da ćemo ga imati dovoljno da osiguramo šestu poziciju.”

Za sam kraj, Štrla se osvrnuo i na Nacionalovu situaciju: “Trenutno, ne znamo tko je Nacional. Ne znamo ni hoće li doći, iskreno. Bila bi velika šteta da tako jedan veliki klub ne nastavi natjecanje i ne želim niti zamisliti ligu s 11 klubova.


PRVA HFL – 12. KOLO

CRNICA – NACIONAL (petak, 16. veljače, 19:00)

SPLIT TOMMY – FUTSAL DINAMO (petak, 16. veljače, 20:00)

OSIJEK KELME – VRGORAC (petak, 16. veljače, 20:00)

ALUMNUS – ALBONA POTPIĆAN 98 (petak, 16. veljače, 20:30)

NOVO VRIJEME – BROD 035 (subota, 17. veljače, 18:45)

USPINJAČA – SQUARE (subota, 17. veljače, 19:00)


LJESTVICA PRVA HFL

foto: Duje Bonačić