DEBAKL PROTIV ALUMNUSA VEĆ ZABORAVLJEN: „Uskoro kreće nova era Albone-Potpićan 98”

Posted by

„Ne plašimo se sadašnje situacije”, rekao je Tihomir Tomić, trener Albone-Potpićan 98 koja je u prvom kolu protiv Alumnusa rezultatski krahirala (0:10).

„Znali smo za svoje probleme, a osobito glede igračkog kadra i njegove fizičke spreme. Svi su klubovi s pripremama za novu sezonu krenuli mjesec i pol dana ranije, dok smo mi praktički s jednim treningom dočekali Alumnus. Još je prisutna žal za prvim poluvremenom kada nismo realizirali svoje prigode. Kasnije je do izražaja došla Alumnusova tjelesna superiornost, odnosno naša tjelesna i igračka inferiornost. Na klupi smo imali tek tri rezerve, točnije tri juniora koji su fizički bili nepripremljeni za zahtjeve prve lige”, zavapio je Tihomir Tomić koji trenerski debi na klupi labinskog kluba pokušava što prije potisnuti iz pamćenja.

Unatoč nezavidnoj situaciji, riječki trenerski stručnjak optimističan je prema pitanju prvenstvenog nastavka.

„Registrirali smo nekoliko novih igrača koji nisu imali pravo nastupa u prvom kolu. Već se protiv Uspinjače može očekivati jedna potpuno drugačija Albona-Potpićan 98, a vjerujem kako ćemo nakon reprezentativne pauze biti spremniji jer ćemo u međuvremenu podignuti intenzitet, kao i kvalitetu treninga”, bez pesimizma zaključio je strateg labinske momčadi.

Predsjednik Albone-Potpićan 98 Patrik Drndić svjestan je kako prošlotjedni neuspjeh protiv Alumnusa nosi poruku mučne i tegobne sezone. Međutim, vodeći klupski operativac potvrdio je kako će jedini istarski prvoligaš nastaviti s krčenjem puta prema zacrtanim planovima.

„Mogli smo očekivati ono što nam se dogodilo na samom početku sezone. Možda ne toliko izraženom razlikom, poraz protiv Alumnusa je realan. I protiv Uspinjače nas čeka teška borba, ali s dolaskom trećeg kola nadamo se kako ćemo uhvatiti sve konce i da će se klub stabilizirati u kontekstu mnogih segmenata. U narednim tjednima sve će krenuti nabolje. Dana 25. listopada otvorenje je labinske dvorane i čini mi se da s time kreće i sasvim nova era Albone-Potpićana 98”, naglasio je Patrik Drndić.

Albona-Potpićan u drugom ligaškom kolu gostovat će u Zagrebu. Ogled s Uspinjačom u Sportskom centru ‘Lučko’ na rasporedu je u petak s početkom u 17 sati.

foto: Futsal Magazin