DESET NAJBOLJIH | Ricardinho predvodi elitu dosadašnjeg dijela prvenstva

Posted by

Prije nego se odigra završnica EURA, donosimo Vam naš pregled najbolje petorke dosad na turniru, zajedno s rezervnim igračima i izbornikom. Najviše je Kazahstanaca i Portugalaca koji su dosad i pokazali najviše na turniru, a svoje predstavnike i svi ostali četvrtfinalisti…

HIGUITA – Kazahstan

Iako ga se najčešće spominje kao onog tko ulazi u igru i sudjeluje, vratar Kazahstana Higuita nakupio je 35 obrana u tri susreta što mu daje najveći prosjek od svih golmana koji su branili više od dva susreta. Zbog toga, ne čudi da je Kazahstan, uz Rusiju, dobio najmanje golova na prvenstvu.

POLA – Španjolska

Osim dva ključna gola kojima je svojoj momčadi donio polufinale, Pola je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao izrazitu obrambenu racionalnost i greške mu se mogu mjeriti u “promilima”. Zasad prvo ime momčadi koja je protivnicima dozvolila najmanje futsala.

DOUGLAS JUNIOR – Kazahstan

Najbolji obrambeni igrač Kazahstanaca, a uz to upisao je i tri gola da bi s četiri asistencije bio najbolji u tom segmentu na turniru. U paru s Taynanom sjajno drži posljednju liniju obrane Kazahstana, a ono što je dosad sudjelovao u ofenzivi, odradio je maestralno.

RICARDINHO – Portugal

Bez imalo dvojbe, zasad najbolji igrač svoje momčadi koja je uvjerljivo ušla u polufinale. Od 17 golova koje je zabio Portugal, on je direktno sudjelovao u njih devet jer ih je postigao šest i nadodao još tri asistencije, uz značajan doprinos i na polju distribucije.

EDER LIMA – Rusija

Rusija zabija najmanje golova na prvenstvu od svih polufinalista, a dva zgoditka Edera Lime iznose 50% od ukupnog broja. I protiv Kazahstana i protiv Slovenije, Rusi nisu imali previše rješenja, a onda je lopta stigla do njihovog pivota koji ih je odveo u polufinale.


KLUPA: Damir Puškar (Slovenija), Bruno Coelho (Portugal), Mladen Kocić (Srbija), Eduardo (Azerbejdžan) i Petro Shoturma (Ukrajina)

Ovdje nije bilo previše dvojbi. Slovenski vratar Puškar ima prosjek od 11 obrana po susretu, a Mladen Kocić je u sve tri utakmice bio daleko najopasniji igrač svoje Srbije. Bruno Coelho ima sjajnu statistiku s tri gola i tri asistencije, a sličan je Ukrajinac Shoturma, samo ima gol manje. Naturalizirani Brazilac Eduardo koji nastupa za Azerbejdžan igra vrlo dobro u oba smjera, a upisao je gol i tri asistencije.

IZBORNIK: CACAU

Igraju definitivno bolje od Španjolaca i Rusa dosad na prvenstvu, a izbornik Portugala Jorge Braz ima sjajnog Ricardinha pa mu je posao daleko lakši. Kazahstanci su veoma neugodni svakom protivniku jer umetanjem Higuite u igru razbijaju ritam i disciplinu svake obrane, a bez daljnjeg zasluge tu ima i Cacau.