DRAGAN STANKOVIĆ O LIGAŠKOM POKALU U VITRINAMA VRGORCA: „Čuda su moguća…”

Posted by

U odnosu na pretprošlu prvoligašku kampanju, Vrgorac je u protekloj, najblaže rečeno, podbacio. Uz podosta amplituda, uzrokovanih otežavajućim okolnostima, vrgorački klub nije ispunio ciljeve kojima je stremio.

„Tijekom sezone smo ostali bez Damira Znaora, Ivana Zloića i Zrinka Markotića koji su nam bili izuzetno važni za rotaciju. Njihovi su se izostanci ispostavili kao ključni faktor koji nas je onemogućio u realno većim dosezima. U jesenskom dijelu sezone imali smo poveći broj kikseva i na kraju svakako ostaje žal za doigravanjem jer svi se uvijek nadamo najboljem”, konstatirao je Dragan Stanković, jedna od legendi Vrgorca koja je junački krvarila za klupski grb.

S obzirom na rezultate koji nisu bili na razini klupskog renomea, učestalo se u pitanje dovodio trenerski status Mladena Perice. Međutim, svlačionica Vrgorca još se učestalije zauzimala za svojeg ‘Vođu’.

„Zli će jezici kazati kako Vrgorcu ne treba trener poput Mladena Perice. Ipak, Mladen Perica doveden je kako bi mlade igrače podučio finesama kako bi za nekoliko godina stasali u stožerne nositelje Vrgorca koji naposljetku ne bi imao teret dovođenja igrača sa strane. Uglavnom, Mladen Perica je čovjek koji, pobogu, ipak nešto znači u hrvatskom futsalu. Veliki sam pobornik da i dalje bude trener Vrgorca jer pričamo o fanatiku koji razmišlja jedino o pobjedi, pobjedi i samo pobjedi”, otkrio je Dragan Stanković te priznao kako i dalje sniva o tituli prvaka u vrgoračkom dresu.

„Tanki smo prema pitanju klupske uprave jer se sve svodi na dva čovjeka. Ako nema čvrste temelje, klub ne može rasti u željenom smjeru. Potrebno je da pronađemo pravog sponzora jer jedino se na takav način možemo vinuti u vrh hrvatskog futsala. Uz malo bolju financijsku konstrukciju, garantiram da Vrgorac svake sezone može igrati minimalno u polufinalu doigravanja. Kamoli sreće da Vrgorac dovede pet kvalitetnih igrača pa da se zaoštri momčadska, ali i ligaška konkurencija. Ne zaboravimo, čuda su moguća…”