Eder Lima i Robinho zaustavili slovensku bajku ispred 10 369 gledatelja

Posted by

Eder Lima je pogotkom u 27. minuti susreta srušio slovenske snove o polufinalu u Ljubljani, a Robinho je na samom kraju uništio svaku nadu u novi “skalp velikana” koji su napravili Slovenci protiv Talijana. Treba reći da je na tribinama prisutno bilo 10 369 gledatelja što je dovoljan pokazatelj koliko su Slovenci htjeli napraviti veliki rezultat i koliko su tribine “stale” iza igrača.

Ipak, to nije bilo dovoljno jer su Rusi odigrali odličan susret, možda najbolji u dosadašnjem periodu na prvenstvu. Samo je Damir Puškar zaslužan da u prvom poluvremenu rezultat nije bio nepovoljan za domaćina jer je upisao devet obrana u 20 minuta, od čega su one u 13. i 15. minuti kada je “skinuo” udarce Niazova iz blizine i Edera Lime iz voleja nakon kornera bile naprosto fantastične.

Još je u dva navrata Puškar sjajno reagirao do te 27. minute kada Eder Lima “zabija” loptu pod samu gredu s pet metara. Slovenija je pet minuta prije kraja, u igri s golman-igračem, imala odličnu prigodu nakon udarca Čujeca, ali je lopta od Zamtaradzeove noge otišla u vratnicu. Ruski golman je minutu kasnije odlično obranio udarac Osredkara s tri metra, malo iskosa da bi u posljednjoj minuti Abramov poslužio Robinha za konačnih 0:2.


UEFA FUTSAL EURO – ČETVRTFINALE

Suci: Eduardo Fernandes Coelho (Portugal) i Bogdan Sorescu (Rumunjska)

SLOVENIJA – RUSIJA 0:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 Eder Lima

SLOVENIJA: Puškar, Čujec, Osredkar, Vrhovec, Bizjak, Širok, Totošković, Turk, Fetić, Štendler, Čeh, Fideršek, Sever

Izbornik: Andrej Dobovičnik

RUSIJA: Zamtaradze, Eder Lima, Robinho, Davydov, Chishkala, Lyskov, Romulo, Milovanov, Abramov, Niyazov, Abramovich, Afanasyev, Esquerdinha, Putilov

Izbornik: Sergei Skorovich

foto: UEFA