HRVATSKI KUP | Alumnus i Split Tommy relativno lagano, Murterani namučili Futsal Dinamo

Posted by

Sinoć su odigrana tri susreta osmine finala Hrvatskog Kupa. Najuvjerljiviji su, očekivano, bili igrači Split Tommya na Rabu, a prolazak su osigurale i dvije zagrebačke momčadi – Alumnus i Futsal Dinamo.

Split Tommy je do pobjede stigao golovima Mateja Fideršeka (3), Antonija Sekulića (2), Filipa Kosora, Ante Ćorluke, Jakova Grcića, Tihomira Novaka i Josipa Sutona, a prethodno je ispred 400 gledatelja Rab u vodstvo doveo Ivan Pičuljan.

Nešto napetije bilo je u Zagrebu gdje je kod Alumnusa “gostovala” Uspinjača. Tamo je za Alumnus u 13. minuti „pocrvenio“ Franjo Matković zbog udaranja protivničkog igrača, ali u tom trenutku semafor je već pokazivao 3:0. Igrala se četvrta minuta kada je Filip Pezelj pogodio za 1:0, da bi četiri minute kasnije spomenuti Matković povisio na 2:0. Domagoj Durlen doveo je Alumnus do 3:0, a konačnih 4:0 s igračem manje postigao je dosadašnji član Nacionala, Ivan Tvrtko Pajalić.

Posebno je interesantno bilo na Murteru. Tamo je Mihovil Prgomet u drugoj minuti donio vodstvo Futsal Dinamu da bi Šimun Popov s dva pogotka do 18. minute preokrenuo na 2:1 za Murter. Hrvoje Penava u 18. poravnava, a Popov upotpunjuje „hattrick“ za 3:2 na poluvremenu. U nastavku je, barem što se pogodaka tiče, na terenu postojala samo jedna momčad – ona Futsal Dinama.

Do četvrtfinala su ih pogocima odveli Prgomet koji je također stigao do „hattricka“ te Davor Kanjuh. Spomenimo da je i na tom susretu bilo isključenja – kod domaćih je Antonio Jamičić spriječio u 15. minuti gol rukom, a Matija Đulvat kod gostiju je u 39. minuti koristio prekomjernu snagu. Treba reći da je sve do 37. minute bilo 3:3, te Murterani sigurno smiju biti ponosni na otpor koji su pružili lideru Prve HFL.

foto: Futsal Dinamo