mato stanković u karlovcu

IZBORNIK SENIORSKE O U17 REPREZENTACIJI: Trebamo biti ponosni na te momke

Posted by

Hrvatska U17 reprezentacija iza sebe ima uspješan start, iako će Španjolci u daljnje kvalifikacije za OI Mladeži u Buenos Airesu.  Na susretu koji je odlučivao o prolasku bio je izbornik seniorske reprezentacije Mato Stanković koji naglašava značaj ove selekcije:

“Jako je bitno da se okuplja i ova generacija, U17. Imamo U19 i bilo bi lijepo kada bi i mlađu oformili. Pravimo kampove tako da imamo uvid od 15 godina na gore i zbog toga možemo napraviti ovakve selekcije. Ova bi trebala biti izlučna za U19, pa U19 za seniorsku, to je pravi put.”

Ne treba poseban značaj stavljati na rezultat jer su se momci okupili prvi put pa Stanković rezonira:

“Prvo, trebamo biti ponosni na te momke. Više od 30 minuta bili su ravnopravan protivnik jednoj od najboljih reprezentacija svijeta u tom uzrastu. Pazite, desetak trenera brine o španjolskoj selekciji pa ne čude koliko je šablonizirana, sa specifičnim futsal kretnjama. Uigrani su i jako puno zajedno, čime izvedba naših momaka postaje junačka.”

O samoj utakmici:

“I u prvom poluvremenu se vidjelo da Španjolci imaju veću širinu, međutim, naša reprezentacija je i ovako prvi put skupljena pokazala zavidan nivo igre. Tko zna što bi bilo, da se izdržalo još pet-šest minuta…”

Kada smo upitali ima li koja negativnost u ovoj zaista lijepoj priči, Stanković kaže:

“Ma, ne treba tražiti dlaku u jajetu, ali imamo mentalitet koji u situaciji kada se gubi, iznijedri nekakvog srljanje, gotovo do raspada. Međutim, ovo je zaista manje bitna stvar u odnosu na sve što su momci pokazali. Ima ih nekoliko zanimljivih, iako je rano za zaključke. Sve čestitke stručnom stožeru i igračima.”

foto: KAPortal