KAPETAN PRVAKA BIH: Araz je stepenica više, ali pružit ćemo maksimum da osvjetlimo obraz našeg futsala

Posted by

Bosanskohercegovački prvak jučer je odigrao svoj susret u UEFA Futsal Cupu protiv prvaka Azerbejdžana, Araza. Poraz od momčadi za koju igraju Farzaliyev, naturalizirani Eduardo, Bolinha i Huseynli nije nikakva sramota, štoviše, Mostarci su se prikazali u dobrom izdanju. O utakmici smo popričali s njihovim kapetanom, Marijom Aladžićem:

“Sigurno je da smo protiv Araza pružili maksimum, ali su se oni pokazali kao stepenica više. Iskoristili su sve naše greške. Atmosfera je odlična, gledat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo u preostala dva susreta i tako osvjetlamo obraz bosanskohercegovačkog futsala.”

Aladžića smo i upitali o stanju futsala u susjednoj nam državi, a on odgovara:

“Futsal u našoj državi sve više napreduje. Momčadi u najjačoj ligi su se dosta pojačale i mislim da će ovo biti najzanimljivije prvenstvo dosad. Kao glavne konkurente nama za naslov vidim momčadi Centra i Zrinjskog.”

Nakon poraza od Araza 5:2, igračima Mostara SG predstoje još dva susreta u glavnoj fazi UEFA Futsal Cupa. Danas će snage odmjeriti s rumunjskom Devom, a za dva dana, 14. listopada, protivnik će im biti malteški Luxol St. Andrews, kojeg vodi naš Frane Despotović. Podsjetimo, iz te skupine među elitnu rundu (16 najboljih momčadi Europe) prolazi samo prvoplasirana momčad.