KAPETANOVO IZLAGANJE: Uživali smo, mlađi su dobili prigodu i osvojili smo – bolje nije moglo!

Posted by

Najbolji igrač turnira u Mađarskoj, gotovo pa očekivano, obzirom na renome svih okupljenih, bio je Dario Marinović koji u posljednjih par mjeseci igra naprosto fantastično. Za početak, upitali smo ga za organizaciju turnira:

“Domaćin se stvarno potrudio, bilo je sve organizirano na vrhunskom nivou, a za nas je bio veoma koristan.  Hotel, dvorana, ma i sve sitnice bile su tu. Protivnici su bili po mjeri, iako treba reći da smo mi i u ovom sastavu, po meni, za koplje ispred njih”, rekao je Marinović pa nastavio:

“Naravno, to ne znači da su utakmice bile lagane. Bilo je tek nas par standardnih, sve ostalo su mladi momci kojima su ovo počeci igranja za reprezentacije i s te strane moramo biti jako zadovoljni.”

“Neki novi klinci” pokazali su da za budućnost nema straha:

“Sigurno, ali te momke treba istrpit, treba ih pazit, a potencijala definitivno ima. Moraju dobivati priliku, postepeno i vjerovati im. Mlađeg igrača treba cijeniti, ne držati ga u sastavu pa – on će igrati kad budu neke lakše utakmice. Jednostavno, ako je mlađi igrač tu, treba imati svoju minutažu. Govorim to na primjeru kluba u kojem igram.”

Kapetan je optimistično završio: “Sve u svemu, pozitivno iskustvo. Uživali smo, mlađi igrači su dobili prigodu i na kraju, osvojili smo turnir – bolje nije moglo!