Kazahstanci ponovno do polufinala, Srbi ostali za malo prekratki

Posted by

Da je Kazahstan možda malo bolja momčad od Srbije, znalo se i prije susreta, ali su igrači Gorana Ivančića pokazali i protiv Italije da mogu iznenaditi i ponajbolje momčadi starog kontinenta. Ipak, danas su Kazahstanci svojim drugim uzastopnim ulaskom u polufinale pokazali da spadaju u TOP 4 momčadi Europe.

U sedmoj minuti ih je u vodstvo doveo Zhamankulov da bi u 23. minuti Taynan povisio na 0:2. Srbija je pet minuta prije kraja susreta uvela Kocića, svog najboljeg igrača, na pozicija golman-igrača što je vrlo brzo dovelo do smanjenja vodstva Kazahstana.

Naime, Marko Perić je poslužio Slobodana Rajčevića, najboljeg defanzivca možda i na turniru, koji rolicom stvara sam sebi prostor za udarac i pogađa uz pomoć Zhamankulova pod gredu za 1:2. Samo minutu kasnije Kocić s 13 metara topovskim udarcem “zatresa” lijevu vratnicu gola Higuite.

Nastavili su Srbi prijetiti do samog kraja utakmice kada loptu “krade” Douglas Junior i u padu loptu šalje u prazan gol za konačnih 1:3.


UEFA FUTSAL EURO – ČETVRTFINALE

Suci: Kamil Çetin (Turska) i Marc Birkett (Engleska)

SRBIJA – KAZAHSTAN 1:3 (0:1)

Strijelci: 0:1 Zhamankulov 7′, 0:1 Taynan 23′, 1:2 Rajčević 36′, 1:3 Douglas Junior 40′

SRBIJA: Aksentijević, Perić, Rakić, Kocić, Simić, Rajčević, Matijević, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović, Vulić, Momčilović

Izbornik: Goran Ivančić

KAZAHSTAN: Higuita, Dovgan, Yesenamanov, Douglas Junior, Nurgozhin, Taynan, Zhamankulov, Sulemeinov, Pershin, Taku, Tursagulov, Akbalikov, Orazov

Izbornik: Cacau

foto: UEFA