KORAB MORINA OTVORENO: „Nacional Zagreb je najveći brand, ali naša akademija Zagreb – Gimka je neovisna”

Posted by

Šira se javnost proteklih tjedana s pravom žonglirala Nacionalovom budućnošću. Posljednja su zbivanja ukazivala na kaotičnu i nadasve neizvjesnu situaciju, no operativci zagrebačkog kluba nedavnim su javnim istupom podrobnije obrazložili klupsku situaciju. Štoviše, odbacili su pojedina nagađanja i najavili novu eru hrvatskog titana.

U sjeni podužeg priopćenja u kojem je, između ostalog, navedeno kako je raskršteno dugogodišnje plodonosno partnerstvo s glasovitom akademijom Zagreb – Gimka čije mlađe dobne kategorije više neće biti pod okriljem Nacional Zagreba, Korab Morina povukao se iz klupskog čelništva i upraznio potpredsjedničku fotelju.

„U prijateljskom sam se ozračju razišao s klubom. Bez povišenih i svadljivih tonova. Nacionalovi su se pogledi prema budućnosti razilazili s mojim, a naposljetku je presudio raskid suradnje s omladinskim pogonom”, pojasnila je neosporna igračka, pa zatim i funkcionerska legenda sedmerostrukog državnog prvaka uz pripomenu kako će i u dogledno vrijeme biti najveća pristalica zagrebačkog kluba.

„S osobnog stajališta, Nacional Zagreb i dalje je za mene najveća ljubav. Jedan je od najvećih klubova na ovdašnjim prostorima i jedini je klub u kojem bih obnašao dužnost koju sam obavljao u zadnje vrijeme. Ponosan sam na sve što smo dosad napravili; osim činjenice da se kroz klub etablirao poveći broj mladih i perspektivnih igrača, Nacional Zagreb niz je godina na europskim daskama s većim uspjehom predstavljao hrvatski futsal što su najvećim dijelom zasluge gospodina Ivice Đole koji je potreban klubu kako bi i u budućnosti bilježio rezultate vrijedne poštovanja.”

Dok se dio javnosti zabavlja igrački redizajniranom Nacional Zagrebu, drugi dio postavlja egzistencijalno pitanje – što će biti sa Zagreb – Gimkom, naširoko poznatom školom u kojoj svakodnevno trenira dvjestotinjak igrača raspoređenih prema svim dobnim kategorijama? Korab Morina, ujedno i glavni direktor prvoosnovane hrvatske akademije, poručio je kako je strah neutemeljen.

„Naši će polaznici nastaviti s uobičajenim aktivnostima. Mnogo nam je klubova nudilo pozivnice i fuzioniranja, no zahvalili smo se jer slažemo novu priču. Više nas ne zanimaju pripajanja, a s Nacional Zagrebom surađivali smo od samih početaka jer smo puhali u zajednički rog i dijelili identična razmišljanja čime se i kristaliziralo nekoliko izvrsnih igrača poput Mislava Baneka, Darija Šestića, Svena Horvatha, Mislava Halilovića, Antonija Jamičića i Gorana Ugarkovića”, izjavio je i za kraj energično naglasio:

„Dobro se zna da je smo Kujtim i ja utemeljitelji akademije koja je naša prva ljubav i naše dijete. Od utemeljenja pa do danas djelovala je neovisno i tako će biti i ubuduće. Još ćemo više snage i energije uložiti u boljitak što nagovještava i skorašnja otvorenja novih podružnica diljem grada Zagreba…”

foto: Nacional Zagreb (Vedran Tolić)