KRAPINČANI SE PITAJU: Ako ne napadamo prvo mjesto, ima li smisla natjecati se?

Posted by

Igrači Jesenja iza sebe imaju zanimljivu sezonu. U Drugoj HFL Sjever bili su izuzetno nadmoćni te su s 13 bodova više od Novog Marofa osvojili ligu nakon čega su uslijedile kvalifikacije za Prvu HFL.

Taj su dio natjecanja započeli pobjedom od 9:2 protiv prvaka II HFL Istok Vinkovaca, da bi u sljedećem kolu protiv prvaka II HFL Jug Crnice bili poraženi 7:2 u Šibeniku. Nakon toga, dolazimo do 03. lipnja, dana kada Krapinčani nisu otputovali na utakmicu u Vinkovce i time zaradili kaznu koja ih je udaljila od dodatnih kvalifikacija sa Albonom Potpićnom 98. Zauvijek će ostati pitanje – tko zna, da su otišli u Vinkovce, možda bi se danas spremali za prvu ligu…

Međutim, plakati nad prolivenim mlijekom nema smisla, a momčad je ovog ljeta ostala bez četiri važna igrača, objašnjava trener Miljenko Kunštek:

“Igrači koji igraju veliki nogomet za NK Zagorec nemaju dozvolu igrati za naš klub, što nas je podosta oslabilo. To su Hrvoje Ranogajec, Marko Strabić, Darko Kunštek i Filip Hanžić.”

Koliko trener ima pravo, govori i podatak da je ta četvorka lani postigla 18 od 89 postignutih golova Jesenja, odnosno svaki peti zabijeni gol. Pojačanja zasad nema na vidiku, iako Kunštek objašnjava kako se još stvari na tom polju stignu promijeniti.

Novoj sezoni prilaze veoma ozbiljno:

“Pripreme smo započeli prije 15 dana i vjerujem da ćemo već u prvom kolu protiv Siscije izgledati dobro i pobijediti. Ambicije su uvijek iste, bez da želimo napasti prvo mjesto, ima li se smisla natjecati?”