LANI PRVI TOPNIK PRVAKA: Kvalitetu imamo i dalje, ali širinu smo izgubili

Posted by

Vrijeme je za futsal na Sjeveru! U petak započinje sezona, a prvo kolo završit će u nedjelju kada suci daju znak za kraj utakmice Jesenja i Siscie. Izrazitih favorita za naslov nema, što ne garantira, ali nagovještava neizvjesnu sezonu.

DRUGA HFL SJEVER – 1.KOLO

NOVI MAROF – RAB (petak, 13.10.2017. u 17:30 sati)

Novi trener Tin Huzjak obećao je moderni futsal od Novomarofčana, a poker novih igrača garantira mu miran rad. Kvaliteta i umor od puta gostiju je na domaćoj strani, ali neće se ni Rabljani predati prije susreta. U svojim redovima imaju nekoliko neugodnih ofenzivaca pa bi otvaranje sezone moglo biti itekako zanimljivo.

FUTSAL KARLOVAC – BJELOVAR (nedjelja, 15.10.2017. u 17:30 sati)

Susret novaka u ligi je toliko nepredvidiv susret da je bilo kakva prognoza bespredmetna. Nakon 40 minuta eventualno će se vidjeti tko se brže privikao na futsal regulative te koja će momčad nastaviti s nešto boljim ozračjem.

ZAGREB 92 – LOŠINJ (nedjelja, 15.10.2017. u 18:00 sati)

Domaćin je zasad nepoznanica, jasno je samo da se radi o mladoj momčadi koja je ovog ljeta dobila nekoliko iskusnijih igrača (povratnici Lauš, Dokuzović te Postružin i Šimunović) te koja bi mogla biti „nagazna mina“ za mnoge papirnate favorite. S druge strane, Lošinjanima kvalitete ne nedostaje dok su u kadru Faflja, Martuslović i ostali „stupovi“ momčadi s otoka, ali je upitno u kakvom će sastavu otputovati u metropolu.

OTOČAC – PETRINJČICA (nedjelja, 15.10.2017. u 19:00 sati)

Otočac nema velikih ambicija, ali u tom gradu futsal ima posebno mjesto u srcu. Ovog ljeta vratili su dva igrača iz istarskog prvoligaša, Mladena Župana i Antonija Krznarića te će biti neugodan protivnik svima, pa i Petrinjčici koja u ovaj susret ulazi osokoljena ambijentom u i oko kluba.

JESENJE – SISCIA (nedjelja, 15.10.2017. u 19:30 sati)

Lanjski prvak na domaćem terenu u prvom kolu nove sezone nominalno mora biti favorit. Međutim, ovog ljeta ostali su bez četiri igrača kojima nogometni trećeligaš ne dozvoljava igranje futsala, a prošlog tjedna je i prvi vratar Goran Malogorski postao članom aktualnog slovenskog prvaka, FutureNet Maribora.

Ipak, snaga Jesenja sada može biti u nečem drugom, barem prema lani najboljem strijelcu Matiji Majceniću:

“Počeli smo trenirati prije mjesec dana, odrađujemo dva treninga tjedna, a ozbiljnost je na visokom nivou otkako je stigao novi trener. Radimo jako dobro, dečki su prihvatili princip rada i nemamo se zašto koga bojati.”

Ipak, Jesenjani su oslabljeni za novu sezonu, to nije upitno:

“Bilo bi nekorektno prema tim dečkima koji su imali veliku minutažu reći da nismo. Otišao je i prvi vratar te sigurno da više nemamo širinu. Neku kvalitetu imamo, ali širinu više ne. Međutim, protiv Siscie idemo na pobjedu, dečke poznajemo od lani, igrali smo dvaput s njima. Idemo dati sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno za slavlje.”

foto: Facebook