LIGA PRVAKA PONOVNO U HRVATSKOJ METROPOLI: Nacional Zagreb domaćin Glavne runde

Posted by

Iščekujući ždrijeb Lige prvaka, na Nacionalovu je adresu proteklih dana sasvim neočekivano prispjelo Uefino prioritetno pismo u kojem je aktualnom hrvatskom prvaku ponuđeno domaćinstvo jedne od osam skupina Glavne runde najprestižnijeg kontinentalnog klupskog prvenstva.

Među nekoliko klubova, dokumentiranu je prijavu za domaćinskim zahtjevom u Nyon dostavio i Győri ETO, no mađarski je predstavnik zbog administrativne pogreške izgubio status domaćina. S pozitivnim sjećanjima na nedavnu organizaciju Elitne runde, Nacionalovi su operativci objeručke prihvatili Uefinu ponudu.

„Hrvatski je futsal dobio još jedan pozitivan poticaj da svi zajedno još više radimo i napredujemo za dobrobit našega sporta. Vrlo smo ponosni što je krovna organizacija europskog nogometa prepoznala grad Zagreb i naš klub kao odličnog partnera i vrhunskog organizatora sportskog spektakla Lige prvaka. Veseli nas da ćemo ponovno imati prilike pred domaćom publikom pokazati kako će naša momčad i u Europi biti ozbiljan kandidat za plasman u Završnu rundu”, vidno ushićeno konstatirao je izvršni direktor zagrebačkog kluba Petar Anić i nastavio:

„Novo domaćinstvo – koje je još jedna potvrda kako smo prošlogodišnju skupinu Elitne runde Lige prvaka organizirali na vrhunskoj razini i tako zadobili povjerenje i naklonost Uefine gospode s kojom gajimo osobit i prijateljski odnos – za nas predstavlja novi izazov i odgovornost kako bismo se ponovno predstavili kao vrhunski organizatori najelitnijeg europskog futsal natjecanja.”

Usto, Petar Anić najavio je i zavidnu organizaciju.

„U organizacijskom ćemo smislu pružiti sve od sebe kako bismo nadmašili prošlu sezonu. Nadamo se kako će zagrebačka publika prepoznati naš trud i vrhunske utakmice koje nas očekuju te kako će sredinom listopada do posljednjeg mjesta ispuniti Dom sportova.”

Osim Nacional Zagreba, domaćini Glavne runde su Slovan Bratislava Futsal (Slovačka), Sievi Futsal (Finska), Deva (Rumunjska), Ekonomac Kragujevac (Srbija), Luparense C/5 (Italija), Proen Maribor (Slovenija) i Stalitsa Minsk (Bjelorusija).

Ždrijeb Preliminarne i Glavne runde održat će se 6. srpnja u Nyonu. Nacional Zagreb jedan je od nositelja i već je poznato kako će ugostiti francuski Gargeoise ASC ili gruzijski STU Telasi te dva kluba iz Preliminarne skupine.

Prema dostupnim informacijama, Preliminarna runda održat će se od 22. do 27. kolovoza, Glavna runda od 10. do 15. listopada, a Elitna runda od 21. do 26. studenoga. Završna runda predviđena je za sredinu travnja naredne godine.