LUXOL ST. ANDREWS ISPAO IZ EUROPE, FRANE DESPOTOVIĆ: „Malta može biti ponosna”

Posted by

Frane Despotović okončao je europsku kampanju iz snova. S Luxol St. Andrewsom, općenito prvim malteškim klubom koji se plasirao u Glavnu rundu Lige prvaka, zauzeo je treću poziciju u skupini s azerbejdžanskim Araz Naxçivanom te bosanskohercegovačkim Mostar SG Stakloradom i rumunjskom Devom koja je na koncu izborila Elitnu rundu najprestižnijeg kontinentalnog klupskog natjecanja.

„Svi oko našeg kluba složni su da smo prema prikazanoj igri zaslužili i više od trećeg mjesta, ali da smo platili danak neiskustvu igranja na ovoj razini”, rekao je cijenjeni hrvatski trener na čelu Luxolovog stručnog štaba pa se osvrnuo na pobjedu nad Mostar SG Stakloradom (5:2) te poraze protiv Araz Naxçivana (4:6) i Deve (2:5).

„Naši protivnici imaju prednost igranja u kvalitetnijim ligama od naše, ali mislim da se to na terenu nije primjećivalo osim u prvih deset minuta protiv Deve kada smo bili impresionirani ambijentom. Kako je turnir išao prema kraju, sve smo se više dizali u igri. Moram napomenuti da smo Araz Naxçivan izdominirali u igri četiri na četiri visokim presingom i posjedom lopte tako da se azerbejdžanski predstavnik već u 18. minuti odlučio na igru s golmanom igračem. Nismo, nažalost, dobro reagirali na taj aspect igre te su nas Azerbejdžanci svojom kvalitetom u napadu pet na četiri prisilili na kapitulaciju”, kazao je Frane Despotović i direktno se posuo pepelom čime je dokazao svoju trenersku i ljudsku veličinu.

„Preuzimam potpunu odgovornost jer se nisam fokusirao na vježbanje spomenutog aspekta igre smatrajući da ćemo mi biti ti koji ćemo morati koristiti golmana igrača. Možda nisam objektivan, ali uopće nismo bili daleko. Dapače, pokazali smo klasu ravnu njihovoj.”

Frane Despotović na kraju je istaknuo kako je Luxol St. Andrews osvijetlio obraz malteškog futsala.

„Za sve nas ovo je bilo neprocjenjivo iskustvo i drago mi je da sam mogao biti dio toga. Zahvalio bih svojim igračima koji su za mene heroji ove priče. Način na koji su se ponašali na terenu i izvan njega za svaku je pohvalu, a da ne spominjem koliko su zdravlja i srca ostavili na parketu. Naklon do poda. Malta može biti ponosna.”

foto: Joe Borg