LUXOLOV ČUDOTVORAC NAKON ŽDRIJEBA KOJI ULIJEVA NADU: „Želimo napraviti povijesni uspjeh”

Posted by

Guštajući u čarima nedavno osvojene titule prvaka s Luxol St. Andrewsom, Frane Despotović s klupskim je čelnicima aktualnog malteškog šampiona popratio današnji ždrijeb Lige prvaka. Hrvatski stručnjak nije bio suviše ni zadovoljan ni razočaran nakon saznanja kako će se Luxol St. Andrews u Preliminarnoj rundi sastati s austrijskim domaćinom Diamant Linzom, makedonskim Shkupijem 1927 i izraelskim Maccabi Tel-Avivom.

„Ždrijeb je nešto na što nismo imali utjecaja te ga prihvaćamo takvog kakav je. Nisam još najbolje upućen u snagu naših protivnika pa mi je teško prognozirati o našim šansama. Međutim, svjesni smo da laganog protivnika nema i da je pred nama prava bitka za prolaz u Glavnu rundu”, sud je Frane Despotovića koji se nada kako Luxol St. Andrews može biti prvi malteški klub u povijesti koji će izboriti Glavnu rundu.

„Jedno je sigurno, a to jest da želimo napraviti povijesni uspjeh za jednu tako malu zemlju poput Malte. Bit ćemo spremni kada dođe vrijeme. Nadam se da ćemo ponovo u goste i to Nacional Zagrebu!” optimistično je rekao Frane Despotović ne odustajući od klupskog ideala i aludirajući na odmaklu natjecateljsku fazu u kojoj bi se Luxol St. Andrews, u slučaju prolaska, susreo s Nacional Zagrebom koji je jedan od domaćina Glavne runde.

Frane Despotović s ambicioznim malteškim klubom na europske će daske zakoračiti između 22. i 27. kolovoza.

foto: Joe Borg