MALTEŽANI S HRVATIMA NAPADAJU EUROPU, FRANE DESPOTOVIĆ I KRISTIJAN GRBEŠA SLOŽNI: „Svi se nadamo i želimo u Glavnu rundu”

Posted by

Frane Despotović, trener-igrač aktualnog malteškog prvaka Luxol St. Andrewsa, neposredno je prije samog početka Preliminarne runde Lige prvaka istaknuo kako je optimističan glede grupne natjecateljske faze u kojoj će malteški predstavnik koplja ukrstiti s austrijskim domaćinom Diamant Linzom, makedonskim Shkupijem 1927 i izraelskim Maccabi Tel-Avivom.

„Vjerujem da smo spremni i fizički i mentalno za predstojeću pustolovinu. Dobar rad u paklenim uvjetima na Malti i sama kvaliteta mojih igrača daje nam svima za pravo da budemo optimistični. Naravno, nikoga ne podcjenjujući. Igrači izgledaju svježe i motivirano. Vjerujem u njih”, sumirao je Frane Despotović i poručio kako ne razmišlja o suparnicima, već o povijesnom plasmanu u daljnju fazu natjecanja.

„Prikupili smo najvažnije informacije o protivnicima, ali ipak najviše vremena provodimo fokusirajući se na nas same i našu igru. Navijači i svi ostali futsal zaljubljenici gledat će napadački Luxol St. Andrews koji teži modernom i za oko lijepom futsalu! Svi se nadamo i želimo u Glavnu rundu.”

Osim Frane Despotovića, malteški je klub hrvatskoj javnosti ponajviše zanimljiv jer će u pohodu na Ligu prvaka biti osnažen Dinamovim posuđenim dvojcem Kristijanom Grbešom i Hrvojem Penavom te nekadašnjim igračem zagrebačkog kluba Nikolom Perkovićem.

„Uvjeren sam kako ćemo se plasirati u idući krug, ali neće biti lagano. Mislim da Luxol St. Andrews u ovom trenutku ima zbilja jako dobru momčad. Kada sam dolazio na Maltu nisam bio siguran u to, no svakim treningom sam se sve više u to uvjeravao. Moram spomenuti Emila Raducua i Celina koji bi, prema mojem mišljenju, bili pojačanja za svaku momčad u Hrvatskoj. Također, kao i Rogerio Dos Santos i Zvezdan Vuković. I malteški su igrači zbilja jako napredovali u odnosu na prošli put kada sam se susreo s njima”, rekao je Kristijan Grbeša, a biranim se riječima izrazio i o sunarodnjaku Frani Despotoviću.

„S ‘Despom’ se prvi put susrećem u odnosu trener – igrač. Dosad smo bili samo suigrači. Mogu reći da je jedan vrhunski trener koji, što je najvažnije, puno ulaže u sebe. Siguran sam da je pred njim velika trenerska karijera!”

Luxol St. Andrews u prvom će se kolu susresti s Diamant Linzom (23. kolovoza u 20:15), u drugom sa Shkupijem 1927 (24. kolovoza u 18:00), a u trećem s Maccabi Tel-Avivom (26. kolovoza u 18:00).

foto: Rodney Vassallo Sports (Facebook)