Marinko Mavrović:” Japan je jedna vrhunska priča”

Posted by

Izbornik mlade hrvatske reprezentacije, sa suzama radosnicama, prokomentirao je posljednju reprezentativnu akciju…

U kratkom, ali emotivnom razgovoru, Marinko Mavrović osvrnuo se na nedavna reprezentativna zbivanja u Japanu gdje se održao turnir ‘Kobe Festa 2016’, a na kojem je sudjelovala i hrvatska U-21 reprezentacija. Aktualni je selektor ‘Mini-kockastih’ izrazio divljenje naspram svoje mlade čete, koja je prema njegovim riječima, impresionirala nastupom i karakterom…

0000016759_685_375_cut

” Smatram kako smo, iz više razloga, ostvarili vrhunski rezultat. Na put smo krenuli s mišlju kako putujemo na turnir na kojem će sudjelovati U-21 momčadi, no grdo smo se prevarili. U Japanu su nas dočekale seniorske ekipe i bili smo neugodno iznenađeni. S obzirom na to kako u kadru imamo nekoliko mlađih reprezentativaca, pojavio se maleni strah od rezultatskog debakla. Međutim, kasnije se ispostavilo kako je prvotni strah bio neopravdan jer smo odigrali, naglašavam, tri vrhunske partije.”

” Budući da smo u Kobe doputovali dan ranije prije početka samog natjecanja, upitno je bilo kako će se reprezentativci aklimatizirati na postojeće uvjete s obzirom na vremensku razliku. U prvoj smo utakmici već u desetoj sekundi primili pogodak i tada mi je mnogo toga proletjelo glavom.”

” Usprkos što su pojedine momčadi, povezane sa španjolsko-brazilskim stilom igre, bile pojačane čak i japanskim seniorskim reprezentativcima, izuzetno smo kvalitetno reagirali.”

” Drago mi je što smo i u Japanu neporaženi jer smo nastavili putem nepobjedivosti. Otkako sam zasjeo na klupu mlade reprezentacije, otada nemamo niti jedan poraz, već same pobjede te dva izjednačena rezultata. Iznimno sam ponosan na svoje igrače.”

” Pohvalio bih Marina Smoju, Borisa Durlena i ostalo osoblje zbog odrađenog posla koji je podosta važan za samu reprezentaciju. Odao bih priznanje Pavlu Mudronji i Željku Konradu, vratarima koji zaslužuju biti dijelom budućnosti hrvatskog futsala. Također, redom bih pohvalio Mateja Horvata, Maru Đuraša, Marinka Šamiju, Kristijana Postružina, Kristianu Čekolu, Ivana Zloića te ostale igrače s manjom minutažom koji će, pak, uskoro predstavljati kralješnicu reprezentacije. U konačnici, Japan je jedna vrhunska priča…”

foto: dubrovacki.hr (Tonči Vlašić)
HNS (Luka Žakić)

Leave a Reply