MC PLUS NAMJERAVA PRERASTI U APSOLUTNOG VLADARA ŽENSKOG FUTSALA: „Na sadašnjem naslovu ne mislimo stati”

Posted by

Devedesetak je dana proteklo otkako je MC Plus u posve dramatičnoj utrci s Alumnus SC Flegarom osvojio premijerni naslov ženskog prvaka. Uspomene na tadašnje, šampionske dane ne jenjavaju, već su i dalje poprilično svježa.

„Prošlo je već tri mjeseca, a kao da je bilo jučer. Smatram kako smo napravile izvrstan postao. Isplatili su se sav trud i znoj jer nema ljepšeg osjećaja negoli okititi se titulom prvaka”, s osobnog stajališta tvrdi Matea Javorović, stožerna igračica zagrebačkog kluba koja je tek osvajanjem prvenstvene titule prodrla do istinske definicije sreće.

„Teško je pojasniti sreću koja te tada obuzme. Uzeti naslov, uspeti se na najvišu stepenicu i probuditi se kao prvak jednostavno je neopisivo. Za mene je to bila posebna sreća jer mi je tek prva sezona u futsalu i odmah naslov. Nadam se kako već iduće sezone idemo po novu titulu, odnosno kako ćemo obraniti naslov prvaka.”

Klupski predsjednik Daniel Jandrečić po svršetku je prvenstva izjavio kako je za ‘polučeni uspjeh najzaslužniji kolektiv’. Protekom vremena, i Matea Javorović shvaća kako je momčadski duh bio primarni čimbenik pri postizanju povijesnog rezultatskog podviga.

„Uvijek naglašavam da je zajedništvo najbitnije te da se svaki trud i rad itekako isplate što se vidjelo i prilikom našeg osvajanja. Ekipa smo koja ide do kraja, koja se bori do zadnje minute. Jednostavno rečeno, ekipa smo koja se ne predaje. Mislim da nas je baš takav mentalitet i poveo do naslova”, podcrtava i naglašava kako gaji vjeru da se MC Plus u skorašnjoj budućnosti može kristalizirati u perjanicu hrvatskoga ženskog futsala.

„MC Plus je jedna kvalitetna momčad koja može još mnogo toga napraviti. Na sadašnjem naslovu ne mislimo stati. Sezona je bila vrlo uspješna, ali treba se okrenuti budućnosti i novim pothvatima. Uz aktualne trenere i treninge koje odrađujemo, možemo još poprilično napredovati i pritom postati još boljim igračicama, odnosno još boljom ekipom. Imamo sve uvjete i mogućnosti da tako i bude.”

foto: MC Plus