MERCATO U HRVATSKOJ | Nacional napustilo devet igrača, Luka Suton postaje miljenik Kamenjara

Posted by

Ovaj četvrtak započeo je s mnogim vijestima s “mercata”, kada je u pitanju Prva HFL. Prije svega, Nacional je obavijestio svih kako su njegove redove napustila čak devet igrača, a novog igrača prezentirao je i Vrgorac. Spomenimo i da je održan plenum prvoligaških klubova.

Na istom je sudjelovalo deset klubova (svi s izuzetkom Albone Potpićna 98 i Osijek Kelmea), te sljedeće službene osobe, gosp. Dario Skender (Povjerenik za natjecanje), gosp. Zlatko Nakić (Disciplinski sudac), gosp. Zdenko Paltrinieri (Povjerenik natjecanja HNKMN), gop. Ile Topuzović (Predsjednik Komsije za mali nogomet), gosp. Neven Šprajcer (Koordinator natjecanja i Grassroots manager) i gosp. Romeo Čižmešija (Tajnik komisije za mali nogomet).

No, vratimo se transferima. Nacionalov dres u tekućoj sezoni više neće nositi Andre Gomes, Matheus Kogikoski, Francisco Pereira Junior, Gustavo Cardozo Soares, Juan Puertas, Martin Borković, Luka Mravunac, Tvrtko Pajalić i Antonio Vuk.

Vuk i Mravunac bi karijeru trebali nastaviti u redovima Uspinjače, a Pajalić i Borković postati će novi igrači Alumnusa što znači da je trenutno oslabljivanje Nacionala pojačalo gradske rivale. A pojačao se i Vrgorac, koji je u svoje redove doveo Luku Sutona, kojeg mnogi znaju kao brata nešto poznatijeg Josipa, državnog reprezentativca.

Ali, upućeni kažu kako se radi o odličnom bivšem igraču Zrinjskog i Brotnja koji u “Tinov grad” dolazi kao pojačanje. Možda dovoljno govori podatak da je u 22 susreta za Brotnjo postigao 33 gola. Treneru Vrgorca Arbenu Ademiju od danas je posao još malo lakši.