MLADI HEROJI ZASLUŽILI NAKLON: „Bravo za sve nas”

Posted by

Hrvatska kadetska izabrana vrsta porazom je u trećem, odlučujućem kolu protiv španjolske reprezentacije okončala europski kvalifikacijski ciklus za III. Ljetne igre mladih 2018. godine.

Španjolska selekcija pobijedila je s 4:1 te se, kao prvoplasirana reprezentacija Skupine C, plasirala u baraž. Za Crvenu furiju poentirali su Torres Salazar (21′), Povill Cerdeira (30′) te Romero (35′) i Gonzalvez (37′), a za Vatrene Božo Sučić (24′).

„Čestitke našim igračima koji su danas pružili svoj maksimum, maksimum koji trenutačno možemo pružiti. Da biste pobijedili Španjolsku, općenito se mnogo stvari mora poklopiti. Zadovoljan sam što smo većim dijelom utakmice bili u egalu sa Španjolcima”, ponosno je izjavio hrvatski izbornik Marinko Mavrović.

Nimalo impresionirana, hrvatska selekcija bez imalo se respekta suprotstavila španjolskoj reprezentaciji. Nakon utakmice španjolski stručni stožer odao je priznanje Marinku Mavroviću i njegovim pomoćnicima.

„Španjolci su bili pozitivno iznenađeni. Čestitali su nam na izvanrednom otporu. Znaju da nisu lagano došli do pobjede i zato se poslije utakmice osjetio respekt koji su gajili prema nama”, otkrio je Marinko Mavrović i potom ponovio staru priču koja ga opravdano tišti.

„U odnosu na nas, Španjolci imaju vrhunske uvjete počevši od broja okupljanja. Samo pričamo tko treba, a tko ne treba igrati. Dok diskutiramo, nismo ni svjesni da sustavni rad po klubovima većim dijelom i ne postoji. Ne možemo na reprezentativnim okupljanjima obučavati igrače. Taktička obuka zadatak je klubova”, upozorio je.

Impresije će biti svježe još nekoliko dana, pa i tjedana. Razloga za satisfakciju i daljnje unaprjeđenje ima na pretek.

„Gledajući u globalu, izrazito sam zadovoljan našim polučenim rezultatom. Pobijedili smo Kazahstan, protiv sjajne Belgije smo odigrali izvrsno drugo poluvrijeme, a sa Španjolskom smo bili al pari. Do kraja smo bili u igri za prolaz. Zahvaljujem stručnom stožeru i igračima. Što se mene tiče, napravili smo vrhunski posao. Naravno, zahvalio bih se i Hrvatskom nogometnom savezu, Gradu Karlovcu i Mati Stankoviću bez kojeg ne bi bilo ni kampova za mlade. Bravo za sve nas”, zaključio je izbornik hrvatske kadetske reprezentacije.

SKUPINA C
Španjolska 9
Hrvatska 6
Belgija 3
Kazahstan 0

1. kolo: Španjolska – Belgija 6:1, Hrvatska – Kazahstan 6:0
2. kolo: Španjolska – Kazahstan 13:0, Hrvatska – Belgija 3:2
3. kolo: Belgija – Kazahstan 6:4, Hrvatska – Španjolska 1:4

foto: kaportal.rtl.hr