jovan lazarević

MLADI REPREZENTATIVAC IZ KRAGUJEVCA: Planovi Ekonomca se ne mijenjaju, nastavljamo živjeti svoje snove

Posted by

Srpski Ekonomac iz Kragujevca napravio je u ljetnom transfernom roku jako mnogo kako bi se mogao nadati Final Fouru UEFA Futsal Cupa. Međutim, ždrijeb im nije bio suviše naklonjen pa im je u elitnoj rundi “smjestio” goropadnu Barcelonu, talijanskog velikana Pescaru i nizozemski Knooppunt. O kraju ovosezonske europske sezone porazgovarali smo s nadarenim Jovanom Lazarevićem, do ljetos igračem Euro Motusa koji je sada velika uzdanica kragujevačkog futsala.

“Pobijediti Pescaru na njihovom parketu predivan je osjećaj, takve utakmice svima nama donose zadovoljstvo. Bilo je veoma teško nametnuti našu igru i ritam kakav nama odgovara jer kao što svi znamo naša je liga veoma loša i nije lako prijeći s takvog nivoa na onakav kakav je potreban da bi se pobijedila Pescara. No, muški smo odigrali tu utakmicu do samog kraja, uspjeli preokrenuti i pokazati da smo u ovom trenutku bolji od mnogih europskih i svjetskih klubova.”

Ipak, Barcelona je trenutno bila “neki drugi svijet”:

“Svi znamo što je Barcelona u futsal, suvišno je bilo što pričati. Njihova liga i rezultati su veoma impresivni godinama unazad. Ali, iskreno, smijem reći da smo se dosta približili tom nivou i da je naša liga veliki peh za nas. Odigrali  smo u prvoj fazi natjecanja sa Sportingom 2:3 i Barcelonom sad u Italiji 2:3 te tako svima dokazali da se može igrati s velikanima. Tu smo utakmicu odradili vrlo dobro i namučili da bi čak u nekim trenucima bili bolji rival. Nije se znalo do samog kraja na koju će stranu bodovi.”

I, što sad? Ekonomac se vraća natjecanju u srpsku ligu s mislima na naredne europske pohode:

“Planovi Ekonomca se ne mijenjaju. Natjecanje se nastavlja, svi znamo što je prioritet. Sljedeće godine ulazimo s još većim ambicijama i nadamo se konačnom prolasku na Final Four. Ove godine smo to umalo napravili u veoma teškoj grupi za nas. Živimo naš san i ostvarit ćemo ga.”

Za kraj smo ostavili i osobno pitanje, kada je Lazarević postao futsal igrač:

“Sa svojih 18 godina sam prešao s velikog nogometa na futsal. Napravio sam pravu stvar, a futsal karijeru sam počeo u nekadašnjem Euro Motusu iz Beograda da bih ove godine stigao u najveći klub Srbije, Ekonomac. Zadovoljan sam kako sve teče, jedino mi je malo krivo što nisam dobio veće povjerenje u reprezentaciji, za koju sam počeo igrati tri mjeseca nakon debija u prvoj futsal ligi Srbije. Ali, to ne mijenja moj san, nastavljam s požrtvovnim radom i nadom da ću jednom nositi dres reprezentacije u velikim pohodima i svoju zemlju predstaviti u što boljem svijetlu.”