NAJBOLJI VRATAR TURNIRA U MAĐARSKOJ | Nastup mlađih momaka najveći je dobitak

Posted by

Turnir u Mađarskoj opravdao je očekivanja. U realno nešto lošijoj konkurenciji (Hrvatska 12., Češka 18., Slovačka 32. i Mađarska 37.), ali s kombiniranim sastavom, Hrvatska je pokazala da ima i širinu, ali i kvalitetu reprezentativnog kadra.

Žarko Luketin je zaradio nagradu za najboljeg vratara turnira kojeg bez zadrške hvali:

“Organizacija je bila vrhunska, eventualno se može reći da je nedostajala malo bolja posjeta na utakmicama. Sve u svemu, možemo biti jako zadovoljni”, rekao je čuvar hrvatske mreže pa nastavio:

“Išli smo u pomlađenom sastavu i moje je mišljenje da je najveći dobitak baš nastup tih momaka poput Jurline, Sekulića, Čekola i Mudronje. Naravno da je važno i to što smo osvojili jer nam diže moral nakon poraza od Francuza. Svakom pobjedom vraćamo dio samopouzdanja i vjere da spadamo u vrh svjetskog futsala.”

Iako je u karijeri već navikao, individualna nagrada uvijek je lijepo priznanje:

“Mislim da su one zasluga cijele momčadi. Ovog puta je ispalo da smo ja i Dario odabrani za naše najbolje pojedince, što je uvijek jedna lijepa nagrada za rad i trud kojeg ulažemo.”

Luketin je na kraju još jednu stvar apostrofirao:

“Mogu reći da se u reprezentaciju vratila odlična atmosfera i zajedništvo koje nam je možda nedostajalo ili se s vremenom izgubilo. To je možda i nedostajalo da bi se kvalificirali na EURO. No, uvjeren sam da ova generacija ima još puno toga za pokazati”, rekao je na kraju reprezentativni vratar.

foto: Duje Bonačić