NAKON OSAM GODINA U REDOVIMA SLJEDEĆEG PROTIVNIKA: Neka pobijedi bolji!

Posted by

Lagana euforija osjeća se u razgovorima s ljudima koji prate futsal na istoku države. Pauza je bila duga i jedva se čeka da se ponovno lopte „zakotrljaju“ parketima od Nove Gradiške do Vukovara. Uvodno kolo odigrati će se od nedjelje do utorka, a „odmaraju“ igrači Osijeka 031.

DRUGA HFL ISTOK – 1.KOLO

AURELIA – VINKOVCI (nedjelja, 15.10.2017. u 20:00 sati)

Gradski derbi privlači mnogo pažnje, što zbog lokalnog rivaliteta, što zbog natjecateljskog. Dodatan motiv Vinkovčanima daje činjenica da im je Aurelia ovog ljeta „preotela“ trojicu važnih igrača – Ležaića, Antunovića i Jamana. Potonjeg smo upitali kako su odrađene pripreme:

„Treninzi kod trenera Mavrovića su odlični, jako intenzivni i iziskuje se brzo razmišljanje. Atmosfera u klubu je odlična i lijepo je vidjeti da se svi trude i koliko dobro funkcioniramo.“

Za Danijela Jamana ovaj će susret biti poseban:

„Ma, naravno. Osam lijepih godina sam proveo u dresu Vinkovaca te mi neće biti svejedno igrati protiv njih jer smo svi i dalje prijatelji. Nadam se pravom derbiju kako je i svaki put dosad bilo te se nadam da će publika uživati u pravom futsalu. Neka pobijedi bolji!“

MALA  MLJEKARA – BATA BOROVO (ponedjeljak, 16.10.2017. u 19:00 sati)

Klub iz Valpova proslavio je prije 20 dana isto toliko godina postojanja kluba, ali sada je vrijeme za natjecateljski dio. Pojačali su se u ovom prijelaznom roku za Luku Jurkovića, a otišlih nema, ali je teško reći da su favoriti protiv momčadi koja je jučer registrirala čak osam seniora od kojih je Nebojša Popović igrao trećeligaški nogomet u posljednje vrijeme, a u svojoj karijeri nastupao je i u juniorskoj Prvoj HNL dok su Alen Matijević i Ivan Rist igrači koji iza sebe također imaju trećeligaško iskustvo u nogometu.

BROD – NOVA GRADIŠKA (ponedjeljak, 16.10.2017. u 20:45 sati)

U ovom susretu također može biti svašta, jer su obje momčadi mijenjale kadar ovog ljeta. Sigurno je domaći parket prednost, ali neće se ni lani četvrta momčad lige predati unaprijed. Trener Alen Jelčić bio je ambiciozan pred sezona, ali prva prepreka nije lagana.

MOBY DICK – NAŠICE (utorak, 17.10.2017. u 20:00 sati)

Ponos Batrine ovog je ljeta izgubio Stjepana Zebu, ali su momčad ojačali Hrvoje Mikulić, Josip Čuletić, Antun Grgurević, Antun Kovačić, Ilija Vrbanić, Anto Gavran i Goran Valčić pa je teško reći da se Moby Dick oslabio. S druge strane, Našice će vrlo vjerojatno dolaskom Davora Benotića, Gorana Potoloveca, Dražena Pavličića, Marina Pavlovića te Dražena i Maria Duspare biti jedna od najiskusnijih momčadi lige, iako su doveli i „mladce“ Roberta Marića, Benjamina Radinkovića i Elvisa Bujda.