leonardo papić

NEPRAVDA ILI SLUČAJNOST | Petrinjski golgeter: Ne znam razlog nepozivanja, ali nastavljam raditi

Posted by

Čim je objavljen popis igrača koji će sudjelovati na zimskom Futsal Kampu u Delnicama, iz Petrinjčice se javilo nerazumijevanje. Odmah su iz kluba poslali dopis na znanje Romeu Čižmešiji i Borisu Durlenu, tajniku i predsjedniku Komisije za mali nogomet, ali i stručnom dijelu “ekipe”, Mati Stankoviću i Kujtimu Morini.

I zaista, sporno je ime Leonarda Papića. To je 17-godišnjak koji je lani sa 17 pogodaka dijelio prvo mjesto ljestvice strijelaca u kadetskoj konkurenciji regije Sjever, a koji je danas prvi strijelac juniorskog sastava Petrinjčice.

Da bi stvar bila čudnija, Papić je dosad u tri kola postigao čak 11 pogodaka, od čega tri Nacionalu i dva Futsal Dinamu, momčadima s vrha ljestvice. No, bez obzira na to, Papić nije obeshrabren ni nervozan:

“Vidio sam popis i mislim da sam donekle i ja zaslužio tamo biti, ali iz ove kože ne mogu. No, da se razumijemo, osim mene, u Petrinjčici ima još zanimljivih igrača, što smo i dokazali pobjedama protiv Futsal Dinama i Nacionala. Ne znam koji je razlog, ali vjerujem da pokazujemo kako nas treba zamjećivati.”

U ovom sportu Leonardo je već pola desetljeća:

“Točno je, futsal sam počeo igrati s 12 godina, dakle igram ga već punih pet. U početkom sam radio s Juricom Josićem kojem sam i najviše zahvalan na tome, a on me i doveo u Petrinjčicu gdje sam, čini mi se, dodatno napredovao. Bez obzira na poziv, nastavljam raditi uz nadu da će stići neki od sljedećih puta.”

Radišan mladić koji nije reagirao preburno, rekli bi gotovo profesionalno, ima zašto vjerovati da se dogodila nepravda. Naravno, nije sve u golovima, ali njegove brojke nisu baš samo iznadprosječne.