NOVOPRIDOŠLI STRATEG NA TRENERSKOJ SCENI: „Dovoljno sam zreo, preferirat ću moderni futsal”

Posted by

Tin Huzjak nedavno je predstavljen kao novi šef stručnog stožera Novog Marofa. Unazad posljednjih nekoliko tjedana poprilično se prilagodio na trenerske cipele.

„Mislim da sam se dobro snašao, iako je proteklo kratko razdoblje te se i igrači i ja još privikavamo jedni na druge. Do početka prvenstva preostalo je još vremena i uvjeren sam kako će dotada sve funkcionirati odlično”, optimistično je kazao trener novomarofskog drugoligaša s kojim gaji poveće aspiracije.

„U klub me prije svega privukla ambicija gospodina Dragutina Đakmaneca koji Novi Marof želi vratiti u prvu ligu u kojoj je proveo vrlo dugi period i kojoj ustvari pripada. Samim je time ligaška promocija i moja ambicija, no siguran sam kako neće biti lagano s obzirom na vrlo jaku konkurenciju u nadolazećoj sezoni.”

S tek 24 godine, Tin Huzjak spada među najmlađe stratege prvoligaškog i drugoligaškog razreda. Ipak, nekadašnji igrač Kozakiva, Alumnusa i Futsal Dinama smatra kako je dorastao trenerskoj funkciji.

„Otkako sam prije dvije godine prekinuo igračku karijeru, intenzivno sam počeo razmišljati o trenerskom poslu. Prošle godine pružila mi se prilika da budem Alumnusov trener mlađih kategorija i tako je zapravo započela cijela priča. Kada je stigla ponuda Novog Marofa, smatrao sam je stepenicom više i prilikom da se dokažem u seniorskoj kategoriji. Mišljenja sam kako sam dovoljno zreo za povjerenu funkciju, premda je neosporno kako je preda mnom još mnogo učenja i skupljanja iskustva. Sretan sam zbog prilike koja mi se pružila i potrudit ću se da opravdam ukazano povjerenje”, obećao je.

Odvažno je najavio Novi Marof koji će težiti modernizmu.

„Preferirat ću moderni futsal u kojem će taktički segment biti najvažniji. Smatram kako se u hrvatskom futsalu još uvijek mnogo klubova oslanja na individualnu kvalitetu pojedinih igrača, a zanemaruje taktiku i uigranost što osobno želim izbjeći. U predstojećoj sezoni možemo očekivati brzi i poletni Novi Marof jer je ekipa sastavljena od vrlo mladih igrača”, rezonirao je i naglasio kako će inzistirati na kolektivu.

„Kao trener, dojma sam kako momčad uvijek mora biti važnija od pojedinca i tako planiram voditi Novi Marof. Važno mi je da se utakmice rješavaju momčadskom igrom, a ne individualnim rješenjima. Prije svega, od igrača očekujem da pruže svoj maksimum i na treninzima i na utakmicama. Pružit ćemo sve od sebe i nadamo se kako će se takav pristup odraziti i na rezultat.”

foto: Alumnus (Vedran Tolić)