OSJEČKI REPREZENTATIVAC NAKON SLAVLJA U KINI: Drži nas pozitivna atmosfera

Posted by

Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak navečer sletjela je u Zagreb nakon turnira u Kini. Tamo su remizirali s Nizozemskom bez golove te pobijedili Vijetnam 3:1 i Kinu 3:0 što je značilo da im pripada prvo mjesto i najveći pehar. Tim povodom porazgovarali smo s Osječaninom Gordanom Duvančićem kojem nastup za reprezentaciju nije stran:

“Naravno, gušt je igrati za reprezentaciju, a i drago mi je zbog osvojenog prvog mjesta. Drži nas pozitivna atmosfera, koja nas je ‘gurala’ da pokažemo homogenost i borbenost, čak i u trenucima ozbiljnog umora.”

Upitali smo Duvančića kako su to Kinezi organizirali:

“Na visokom nivou. Turnir se igrao u gradu Changshu, koji se nalazi 100 kilometara od Šangaja, a sve su se utakmice pratile na kineskoj nacionalnoj televiziji.”

Protivnici nisu bili uobičajeni:

“Malo drugačiji stil imaju Vijetnam, Kina, kao i ostale azijske reprezentacije. Puno kretanja bez lopte, agresivno napadaju u presingu i rekao bih dosta drugačije od europskih reprezentacija. Ali, turnir je bio zahtjevan, obje azijske reprezentacije pripremale su se više od tri tjedna, Nizozemci nešto malo preko tjedna. Ali, oni su drugačija reprezentacija. Individualno su bolji i najteže je bilo igrati protiv njih.”

foto: instagram