POBIJEĐENA I ČEŠKA | Izbornik Stanković: Najvažnije je da smo dobili jednog ozbiljnog protivnika

Posted by

Čudno je vidjeti Češku bez braće Mareš, ali i dalje je to respektabilna reprezentacija koja i dalje u svom kadru ima priznate igrače poput Seidlera, Rešetara ili Gerčaka. Ipak, Hrvatska je danas dokazala da se radi o generaciji kojoj i kombinirani sastav može pokazati zavidan nivo futsala.

Dvije “bombe” Davora Kanjuha i jedan elegantni potez Daria Marinovića nakon asistencije Sutona bili su dovoljni za sigurnu pobjedu protiv Čeha. Zbog toga ne čudi dobro raspoloženje kod izbornika Stankovića:

“Utakmica je bila dosta teška i zahtjevna. Prvo poluvrijeme odigrali smo na visokom nivou, osim posljednjih nekoliko minuta. Većinu drugog dijela Češka je bila dominantna momčad, ali je Luketin doslovno zaključao svoja vrata, iako smo i mi imali vratnicu i gredu. Na kraju je najvažnije da smo dobili jednog ozbiljnog protivnika kao što je Češka.”


TURNIR 4 NACIJE – DEBRECEN (Mađarska)

HRVATSKA – ČEŠKA  3:1 (3:1)

STRIJELCI: 1:0 Kanjuh 3′), 2:0 Marinović 16′, 3:0 Kanjuh 18′, 3:1 D.Drozd 20′

HRVATSKA: Luketin, Čekol, Jurlina, Martinac, Šamija, Pandurević, Marinović, Perić, Kanjuh, Suton, Horvat, Sekulić, Mudronja

ČEŠKA: Kubíček, Holý, Zaruba, P. Drozd, Hrdina, Rešetár, Černý, Koudelka, Seidler, D. Drozd, Kovács, Vnuk, Křemen, Gerčák

foto: HNS