Portugal prvak Europe, dosad neslužbeni kralj europskog futsala napokon okrunjen

Posted by

Portugal je večeras postao prvakom Europe. Učinio je to na krilima dvostrukog strijelca Bruna Coelhe, ali pravi europski kralj futsala napokon je dobio i priznanje – boljeg od Ricardinha nema. Upravo je on postigao najbrži gol ikad u finalima, za to mu je trebalo samo 59 sekundi.

Ipak, preko Marca Tolre Španjolci poravnavaju još prije predaha, a u 32. minuti Portugalci neshvatljivo ostavljaju Lina samog nakon prekida koji zabija za 1:2. I onda, taman kad se sve spremalo za španjolsko slavlje, u vrijeme dok su Portugalci igrali s golman-igračem, Bruno Coelho “zatvorio” je jedan ubačaj na drugoj vratnici za 2:2.

Treba reći da su Portugalci jednom u regularnom vremenu “drmali” gredu, a da je okvir gola dvaput zaustavljao udarce Miguelina. U produžetku je vratnicu pogodio i Bebe. Prava drama uslijedila je na kraju, nakon što je minutu i pol prije kraja Bruno Coelho iz deseterca doveo Portugalce do 3:2. Nakon toga, Španjolci kreću s golman-igračem, i nakon odlične akcije sam ostaje Bebe, ali Andre Sousa sjajno brani njegov udarac 13 sekundi prije kraja što je značilo kraj. Treba li napominjati da je najbolji strijelac i igrač turnira – Ricardinho?!

 


UEFA FUTSAL EURO – FINALE

SUCI: Ondrej Cerny (Češka) i Saša Tomić (Hrvatska)

PORTUGAL – ŠPANJOLSKA 3:2, 2:2 (1:1)

Strijelci: 1:0 Ricardinho 1′, 1:1 Marc Tolra 19′, 1:2 Lin 32′, 2:2 Bruno Coelho 39′, 3:2 Bruno Coelho 48′

PORTUGAL: Bebe, Pedro Cary, Bruno Coelho, Joao Matos, Ricardinho, Andre Coelho, Tunha, Nilson Miguel, Fabio Cecilio, Marcio Moreira, Pany Varela, Tiago Brito, Andre Sousa, Vitor Hugo

Izbornik: Jorge Braz

ŠPANJOLSKA: Paco Sedano, Ortiz, Pola, Rafa Usin, Joselito, Marc Tolra, Bebe, Adolfo, Lin, Sergio Lozano, Miguelin, Alex, Jesus Herrero

Izbornik: Jose Venancio Lopez

foto: UEFA