PROBUDILA SE PULA: Obnovila se gradska liga i u mjesec dana postala hit

Posted by

Pula je grad poznat po međunarodnom turniru “Moja Ulica Moja Ekipa”, a godinama je gradska futsal liga bila praćenija od velikonogometnih natjecanja u Županiji. No, zbog stvari nepovezanih sa sportom, Pula je jednu godinu bila bez gradske lige. 

A, onda su se stvari promijenile. Osnovala se udruga “Futsal Pula”, a predsjednik je postao Valter Cetina, čovjek sportskoj javnosti poznat po karijeri na travi i na parketu koja još uvijek traje. Kada sportski djelatnici dođu s terena, kvalitetan rad rijetko izostane:

“Okupili smo se sredinom studenog 2016. godine kako bi organizirali Ulicu, a nakon toga smo odradili još i Futsal Cup, Aquacolors i turnir kafića”, naglašava Cetina rad udruge u posljednjih deset mjeseci. Prije mjesec dana krenula je i gradska liga:

“Natječe se 12 momčadi što znači da je u stalnom takmičenju preko 150 igrača što je brojka koja je za prvu godinu sasvim dobra. Utakmice se igraju od 19 do 23 sata svake nedjelje, a imamo u planu odraditi i kup natjecanje kako bi sljedeće godine mogli krenuti s utakmicom gradskog Superkupa. Nisam tu samo ja, osmorica nas odrađuje sve vezano uz ligu.”

Zbog toga ne čudi da je ove godine organizacija na zavidnoj razini. Na službenoj stranici udruge objavljuju raspored, rezultati i sve vijesti vezano uz natjecanje, pa ne čudi da je interes svakim danom sve veći. Pula je grad koji voli futsal.