REPREZENTACIJA OTPUTOVALA U KINU: Odlučili smo se za jednu kombiniranu momčad

Posted by

Futsal reprezentacija Hrvatske se jučer u 11 sati okupila u Zagrebu odakle je krenula na put u najmnogoljudniju državu na svijetu – Kinu. Tamo će izabranici Mate Stankovića odigrati tri susreta i odraditi trening po dolasku.

Prvi dan su slobodni, 18. listopada, a onda dan kasnije imaju trening, da bi potom uslijedile tri utakmice – Vijetnam (20. listopad), Nizozemska (21. listopad) i Kina (22. listopad). Izbornik pred put kaže:

„Očekivali smo da će ovo biti uvodna priča za EURO u Sloveniji. Kada smo zakazivali ovaj termin, nismo računali da se ne bi mogli plasirati u Francusku i vjerovali smo da ćemo s ovom reprezentativnom akcijom početi pripreme za to veliko natjecanje. Međutim, do toga nije došlo, pa smo se sada odlučili na jednu kombiniranu momčad, što zbog raspoloživosti igrača, što zbog želje da vidimo možda nešto novo.“

Morali su se Stanković i stručni stožer poslužiti s onim igračima koje mogu dobiti u ovom terminu, a pozive su morali odbiti Maro Đuraš, Filip Bašković, Kristian Čekol, Josip Šalaj te Franko Čirjak zbog raznoraznih razloga, od poslovnih obaveza preko nemogućnosti rješavanje vize u tako kratkom vremenu. Također, u posljednji trenutak zbog primljenog udarca u susretima UEFA Futsal Cupa, morao je odustati i pozvani Kristijan Postružin.

„Iz objektivnih razloga ne možemo imati sve igrače koje smo željeli, ali s time smo naučeni raditi i nema vremena za kukanje. Idemo vidjeti tu četvoricu-petoricu mlađih igrača, ali i ovaj dio provjerenih igrača iz naše lige, pogledati da li smo možda tu nekoga previdili u posljednje vrijeme.“

Za ovu reprezentativnu akciju pozvani su:

Žarko Luketin (Split Tommy), Antonio Sekulić (Split Tommy), Luka Perić (Split Tommy), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Goran Duvančić (Osijek Kelme), Matias Mijić (Osijek Kelme), Almedin Bundavica (Brod 035), Hrvoje Cvjetković (Square), Alen Turuk (Square), Stjepan Perišić (Crnica), Marinko Šamija (Crnica) i Duško Martinac (Vrgorac).

U Kinu su otputovali, osim izbornika Mate Stankovića, još i vođa puta Boris Durlen, liječnik Krešimir Kolić, tajnik Siniša Bačić, fizioterapeut Šimun Starčević te Romeo Čižmešija i Ivica Ćorluka.