S FRANCUZIMA ŠALE NEMA, OMALOVAŽAVANJE STROGO ZABRANJENO: „Idemo smanjiti priču, teren je jedino mjerilo”

Posted by

„Francuska nije ni najbolja ni najgora opcija”, ozbiljnim je tonom izustio hrvatski izbornik Mato Stanković ubrzo nakon što je s jučerašnjim danom u Nyonu održano izvlačenje parova dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Sloveniji.

Premda je većina uvjerenja kako je ždrijeb u znatnoj mjeri pomazio Hrvatsku, stručni stožer hrvatske izabrane vrste i dalje poziva na opreznost.

„Reakcije su podijeljene. Smatram kako smo mogli proći i bolje, ali i mnogo gore. Svjesni smo da samo maksimalnim pristupom možemo pobijediti bilo koju reprezentaciju, pa tako i Francusku. Evidentno je da imamo problem pristupa kada igramo u statusu favorita, ali vjerujem u naše reprezentativce. Ulog je ogroman jer ne bi bila malena stvar da se Hrvatska i četvrti uzastopni put plasira na europsku završnicu. Zasigurno da zaslužujemo svoje mjesto u Sloveniji i zato Francuzima trebamo pristupiti sasvim ozbiljno”, poručio je Marin Smoje, jedan od vjernih pomoćnika hrvatskog izbornika.

Marinko Mavrović bio je prilično raspoložen nakon ždrijeba.

„Ako pogledamo reprezentacije koje su nas mogle dopasti, smatram kako smo izvukli ekipu koja nam odgovara. Francuska gaji sličan sustav igre kao Belgija i Nizozemska. Voli se nadigravati što će nam taktički odgovarati. U svakom slučaju, bitno je da smo izbjegli Srbe, Rumunje, Madžare i Čehe”, sumirao je svoje mišljenje čovjek od najvećeg povjerenja Mate Stankovića i s kritičkog pogleda prokomentirao podcjenjivačko gledište domaće javnosti prema francuskoj reprezentaciji.

„Stalno postavljamo nekakve teze, a još učestalije pričamo od koga smo bolji te tko je bolji od nas. Što, uostalom, znače silna naklapanja o kvaliteti? Moramo prestati pričati. Vrijeme je da svoju snagu pokažemo na terenu. Idemo smanjiti priču. Francuze moramo odgovorno shvatiti jer teren je jedino mjerilo”, u dahu je zaključio Marinko Mavrović.

foto: HNS