SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE: Croatia Futsal Masters U17 zadivio javnost i pružio nadu u bolje sutra

Posted by

„Croatia Futsal Masters U17 je inicijativa klubova jer smo odlučili podići kvalitetu hrvatskog futsala. Na koncu, Croatia Futsal Masters U17 ispostavio se kao vrlo uspješan projekt. Interes je ogroman”, u jedan su glas utvrdili Splitov vodeći čelnik Ivo Zoković i Dinamov predsjednik Matija Đulvat.

Nedavno završeno premijerno izdanje Croatia Futsal Mastersa U17 – koje se periodično, odnosno prema godišnjim dobima održalo u Vinkovcima, Splitu, Zagrebu i Šibeniku – izazvalo je bujicu pozitivnih komentara. Novopokrenutim projektom – kojem je nit vodilja ‘promocija futsala’ i ‘uspostavljanje kontinuiranog cjelogodišnjeg natjecanja za mlađe dobne skupine’ – u domaćim je okvirima izvršena svojevrsna revolucija, smatra Mladen Crnaić.

„Poslije sva četiri odigrana turnira, mišljenja sam kako svi skupa možemo biti i više negoli zadovoljni. Croatia Futsal Masters U17 planiran je prema principu četiri turnira na kojem bi sudjelovalo po osam momčadi, ali na prvom smo turniru u Vinkovcima, nažalost, uspjeli okupiti tek šest ekipa što nas nije obeshrabrilo”, objašnjavajući je započeo predsjednik Aurelije Futsal i nastavio:

„Nakon turnira u Vinkovcima, koji se pokazao kao pun pogodak, svi su htjeli pronaći svoje mjesto na svakom idućem turniru. Ukupno deset ekipa prošlo je kroz Croatia Futsal Masters U17; uz šest stalnih sudionika (Aurelia Futsal, Futsal Dinamo, Split Tommy, Crnica, Nacional Zagreb i Brod), sudjelovala su i četiri kluba koja su se rotirala (Vrgorac, Novi Marof, Sveti Patrik i Olmissum), ali za samo zadnji turnir u Šibeniku, prema riječima organizatora Darija Kulušića iz Crnice, bilo je još sedam zainteresiranih ekipa. Smatram kako je takva situacija najbolji pokazatelj koliko je ovakvo natjecanje potrebno na našim prostorima. Još jedan idealan pokazatelj popularnosti je finalna utakmica Krešimirova kupa između Aurelije Futsal i Split Tommyja koja se prenosila uživo, a u svakom je trenutku imala preko 200 gledatelja, dok ju je do danas pregledalo više od 4 000 ljudi.”

Mladen Crnaić naglasio je važnost marketinškog pristupa svih domaćinskih klubova – Aurelia Futsal, Split Tommy, Futsal Dinamo i Crnica – koji ocjenjuje izvanrednim. Kao primjere navodi tekstualne prijenose, snimane intervjue s igračima neposredno poslije utakmice…

„Kvaliteta je bila na izrazito visokoj razini. Primjera radi, samo od osam ekipa sa završnice Prvenstva Hrvatske čak je njih pet sudjelovalo na sva četiri Mastersa. Split Tommy, koji je aktualni prvak Hrvatske, isto je ponovio i na Croatia Futsal Mastersu U17 i rekao bih kako je teže osvojiti Masters nego državno prvenstvo jer ipak ovdje morate biti kontinuirano najbolji ako želite postati prvak”, mišljenje je Mladena Crnaića uz naglasak kako su svi akteri projekta zadovoljni prikazanim i postignutim, no kako će se pipci natjecanja povećati na još veći broj turnira, klubova te u konačnici i mlađih dobnih kategorija.

„Natjecanje je u cijelosti ispunilo svoju svrhu, čak bih se usudio reći i da je premašilo sva naša očekivanja. Sva četiri Mastersa bila su organizirana na zavidnoj razini, u njih je uklesan izniman trud klubova organizatora. Prije svega, kvaliteta je na sva četiri Mastersa isplivala na površinu. Rad u klubovima i uloženi trud baš kod nikoga nije ostao neprepoznat. Kod mnogih momčadi vidi se uloženo i obrisi rada njihovih trenera. Čak su neki klubovi i pozitivno iznenadili koliko su brzo napredovali od Mastersa do Mastersa”, zadovoljno je istaknuo operativac Crnice Dario Kulušić i podvukao kako u Croatia Futsal Mastersu U17 leži potencijal neslućenih razmjera.

„Organizacijom četiri Mastersa u hrvatskom smo futsalu napokon dobili pravi poligon kako na pravi način stvarati, pratiti i motivirati mlade igrače da još više treniraju i da oplemene svoj talenat na pravi način. Rezime svega jest zadovoljstvo koje smo dobili velikim brojem kvalitetnih utakmica i kontinuiranim napretkom i u radu klubova i u suradnji i prijateljstvu među klubovima.”

foto: Croatia Futsal Masters U17