ŠESTI DAN EURA | Sastaju se četvrtfinalisti i određuju tko će s prve pozicije među osam

Posted by

Sve četiri momčadi koje danas igraju na EURU su već izborile četvrtfinale, ali se u skupinama C i D još uvijek ne zna tko je gdje prvi, a tko drugi. Zbog toga, današnje su utakmice izrazito važne, a postoji i scenarij u kojem Azeri s tri razlike pobjeđuju Španjolce i izbacuju iz turnira, što bi bila još veća senzacija od ispadanja Talijana.

UKRAJINA – PORTUGAL (18:00)

Ovdje nema dvojbi, tko pobijedi – prvi je u skupini. Ako utakmica ne da pobjednika, s prve pozicije će u četvrtfinale Portugalci. Sigurno svi očekuju nove majstorije Ricardinha, ali i bez njega Portugal bi bio favorit, jer Ukrajinci nisu oduševili protiv slabašne Rumunjske.

Ukrajina je protiv Rumunja jedva izvukla “živu glavu”, a pitanje je bi li uspjeli pobijediti da se nije ozlijedio najbolji rumunjski reprezentativac Savio Valadares. Prije svega, trebaju se brinuti zbog forme 35-godišnjeg vratara Ivanyaka koji u prvom susretu nije bio siguran.

Portugal ima Ricardinha, i dok je tako, favorit je u svakoj utakmici. Do te mjere je ljevonogi maestro fantastičan igrač. I njih muči golmanska pozicija, ali njima protivnica teže stvaraju prostor za udarac. Nešto su mirniji od Ukrajinaca jer ih i remi ostavlja na prvom mjestu.

AZERBEJDŽAN – ŠPANJOLSKA (20:45)

Španjolce su Francuzi malo “zaskočili”, ali Azere nisu uspjeli. Bez obzira na to, Španjolska je i dalje favorit, a remi protiv “galskih pijetlova” mora se još uvijek uzimati kao “loš dan”. Međutim, igraju s pritiskom da bi ih novo loše izdanje moglo i izbaciti s EURA.

No, ako Pola, Miguelin, Paco Sedano i ostali budu na potrebnoj razini, utakmica bi trebala biti “ljepotica” prvog dijela prvenstva jer su Azerbejdžanci s velikim brojem naturaliziranih Brazilaca izrazito atraktivna momčad.

foto: UEFA