ŠETNJA NAJJAČOM LIGOM | Vrgorac i Osijek Kelme se ozbiljno pojačali, nekolicina još (pre)mirna

Posted by

Iako do početka prvenstva ima još podosta, mnoštvo kluba užurbano radi na pripremi nove polusezone. “Prošetati” ćemo dosad ostvarenim, barem prema dostupnim podacima.

Futsal Dinamo ne samo da intenzivno trenira, već sudjeluje na turnirima i humanitarnim utakmicama diljem države. Kadar se zasad nije mijenjao i teško je očekivati da hoće, ali sigurno trenera Martića veseli oporavak Gagulića i povratak Hrvoja Penave. Split Tommy je pripreme počeo u galantnom stilu, ali ni oni ne rade nikakve promjene što se kadra tiče. Oporavak nekih igrača, poput Mare Đuraša, će treneru Acosti donijeti širu rotaciju.

Makarsko Novo Vrijeme je dovelo priznatog brazilskog pivota Lucaoa, ali se isti vrlo brzo ozlijedio na turniru u Čitluku. Međutim, klub je pokazao i veličinu podržavši ozlijeđenog igrača. Vrgorac je dovođenjem Ante Babića i Zvonimira Horvata dokazao da im je playoff velika želja, ali i realna ambicija.

Iz Nacionala još uvijek ne dolaze vijesti putem njihovih društvenih mreža, ali već je definitivno da su 15. siječnja bivšim igračima kluba postali Matheus Kogikoski koji je otišao u portugalsku Burinhosu i Andre Gomes koji je postao novi član Rio Avea. Zbog toga, za očekivati je da će “novinari” i dovesti nekoga ovog zimskog prijelaznog roka.

Ambiciozna je i Crnica. Ostali su bez prvog strijelca Marinka Šamije, ali su vrlo brzo iz Osijeka doveli Roberta Nospaka. Brod 035 također ne donosi previše vijesti vezanih uz seniore, ali su vrlo ažurni u radu s “klincima”. Osijek Kelme nije uspio zadržati Nospaka niti dovesti Horvata koji je završio u Vrgorcu, ali bi im svakako pojačanja trebala biti Armando Kajfeš koji se vraća iz Njemačke te Aleksandar Živanović, vjerojatno ponajveće ime ovog transfernog roka u Prvoj HFL, obzirom da se radi o srpskom reprezentativcu.

Zasad dubrovački Square nije oglasio nikakve promjene u kadru, a Alumnus je jači za Ivana Matana, povratnika iz Slovenije. Uspinjača također zasad nema novosti, a jedina vezana uz Albonu Potpićan 98 je ona uz raspodjelu gradskih sredstava u Labinu prema kojemu tamošnjeg prvoligaša za 2018. godinu, uz plaćene prijevoze i liječničke preglede, pripada dodatnih 29 tisuća kuna što u globalu znači da istarskog prvoligaša ponovno čeka neizvjesno proljeće.


PRVA HFL – LJESTVICA