Na Sjeveru obrane nisu suviše čvrste, Jesenje detroniziralo Bjelovarce

Posted by

Jednostavna matematika koja kaže da je na susretima osmog kola Druge HFL Sjever „palo“ 13 golova po utakmici u prosjeku govori da momčadi u ligi i ne polažu previše pažnju na obrambeni dio igre. Zagreb 92 i Siscia odigrali su susret s čak 14 golova, a domaćin je bio uspješniji jer je na rezultatu 5:5 (Siscia se vratila nakon 5:0) postigao četiri uzastopna gola.

Četiri pogotka za Zagreb 92 postigao je Matej Bošnjak, dva je „zabio“ Admir Kučuković, a po jedan nadodali su Mateo Nikić, Dario Jukić i Emir Garibović. Za Sisciju strijelci su bili Emil Hamzagić (3), Rikardo Malbašić i Matko Sekulić.

Na Lošinju pobjeda gostiju iz Novog Marofa na krilima Brune Jakovljevića koji je postigao četiri pogotka. Osim njega, domaću mrežu tresli su još Antonio Zrno (2), Igor Martan i Franko Hučić. Kod domaćin u listu strijelaca upisali su se Alen Mrvac (3), Tin Gršković (2) i Matteo Cavedoni.

Još više golova bilo je na Rabu. Tamo je Otočac predvođen Draženom Jurkovićem, strijelcem pet golova, stigao do troboda. Osim spomenutog, strijelci su bili još i Marijan Tunjić (3), Tony Lončar i Antonio Ostović. Domaće s Raba predvodio je Antonio Belobrajdić, trostruki strijelac. Jednog manje postigao je Danijel Lušić dok je jedan još dodao Ivan Pećarina.

Utakmica u Petrinji odigrana je s najmanje pogodaka – samo deset. Domaća momčad Petrinjčice rutinski je stigla do pobjede, a u listu strijelaca upisali su se Josip Gorup (4), Alen Lovreković, Ivan Lovrić i Boris Baniček dok su za goste pogodili Borna Strgar, Stjepan Šalić i Kristijan Gazilj.

U Bjelovaru je igrače Jesenja dočekalo 600 gledatelja na tribinama, a susret je bio pravi mali spektakl. Gosti su vodili 0:2, pa je domaćin preokrenuo na 3:2 da bi tek onda Jesenje otišlo na 3:5 i upisalo trobod. Za Bjelovar strijelci su bili Ivan Orač (2), Ivan Starčević, Deni Hajdarović i Luka Šiprak, dok su njihovu mrežu tresli Matija Majcenić (3) koji je Jesenje doveo s 3:2 na 3:5, Denis Švaljek, Renato Rumbak i Josip Cvilko.

DRUGA HFL SJEVER – 8. KOLO

RAB – OTOČAC 6:10

ZAGREB 92 – SISCIA 9:5

LOŠINJ – NOVI MAROF 6:8

BJELOVAR – JESENJE 5:6

PETRINJČICA – FUTSAL KARLOVAC 7:3

foto: Jesenje