ŠPANJOLAC SE RAZIŠAO SA SPLIT TOMMYJEM: „Odlazim s visoko podignutom glavom”

Posted by

Split Tommy i Jesús Rodríguez Cruz raskrstili su svoju ljubav. Premda je tijekom cjelokupne protekle sezone bio jedan od glavnih oslonaca splitske momčadi, Španjolac u odmakloj pregovaračkoj fazi s klupskom garniturom nije pronašao solomonsko rješenje i već je nakon nepunih godinu dana napustio Split.

„Agencija koja zastupa Jesúsa Rodrígueza Cruza zahtijevala je povišicu primanja, no povećanje plaće smo odbili. To je jedini razlog razilaženja”, otkrio je Splitov predsjednik Ivo Zoković neposredno nakon što je službeno objelodanjen odlazak dojučerašnje ‘sedmice’ splitskog tima za kojom Victor Acosta Garcia itekako žali.

„Bio je najbolji klupski strijelac u minuloj sezoni. Također, bio je vrlo važan za moj sustav igre. Taktički je vrlo dobro obučen, obrambeno je dominantan, a ima i izvrstan udarac. Želim mu mnogo sreće!” istaknuo je aktualni šef stručnog stožera.

Jesús Rodríguez Cruz na stolu je imao i atraktivnu ponudu novopečenog španjolskog prvoligaša O Parrula, no karijeru je odlučio nastaviti u španjolskom niželigašu El Ejidu s kojim je ugovorno vezan do 2019. godine. Kako je priznao, rastanak sa Splićanima protekao je u žalosti.

„Htio sam i dalje biti član Split Tommyja, ali nismo se uspjeli dogovoriti. Ipak, odlazim s visoko podignutom glavom. U Splitu sam stekao nova prijateljstva i poznanstva te proveo sjajnu godinu i u ljudskom i u sportskom smislu. Osobito bih zahvalio Duji Maretiću, najboljoj osobi koju sam susreo u Split Tommyju. Uvijek mi je pomagao i s njim je sve bilo lakše”, po odlasku je rekao Jesús Rodríguez Cruz i još se jedanput duboko zahvalio klupskom rukovodstvu, stožeru, igračima i navijačima splitskog velikana.

foto: Split Tommy (Studio Bonačić)