Španjolska opet minimalno slavila, Pola ponovno njihov junak

Posted by

Mirno, rutinirano i zasluženo – tako je prošla Španjolska u polufinale, iako je danas Ukrajina bila izrazito staložena i posložena. Nažalost, to je bilo premalo protiv ovakve “Furije” kojoj je ponovno prolaz donio uvjerljivo najbolji igrač Pola.

U prvom dijelu je baš on doveo Španjolce u vodstvo da bi u nastavku Lin u dva navrata bio neuspješan ispred Ivanyaka. Imao je i Pediash odličan volej, ali je otišao pored gola. Iako je u prvom dijeli Ivanyak imao samo četiri obrane, u nastavku ih je morao skupiti još devet kako bi Ukrajina bila minimalno poražena.

Tri minute prije kraja Ukrajinci ulaze u igru i s golman-igračem, ali osim jednog za malo nepreciznog udarca Španjolaca iz svoje polovice, ništa se nije dogodilo. Španjolska je u polufinale došla nimalo uvjerljivom igrom u posljednjoj trećini igrališta, ali doimaju se kao da igraju onoliko koliko im je potrebno. No, protiv Kazahstana morati će pokazati više, ako žele u finale.


UEFA FUTSAL EURO – ČETVRTFINALE

Suci: Alessandro Malfer i Angelo Galante (Italija)

UKRAJINA – ŠPANJOLSKA 0:1 (0:1)

Strijelci: 0:1 Pola 17′

UKRAJINA: Ivanyak, Razuvanov, Grytsyna Mykola, Grytsyna Mykhailo, Shoturma, Khamdamov, Korolshyn, Sheremeta, Zhurba, Bilotserkivets, Lysenk, Pediash, Lytvynenko, Tsypun

Izbornik: Oleksandr Kosenko

ŠPANJOLSKA: Paco Sedano, Ortiz, Pola, Rafa Usin, Joselito, Marc Tolra, Bebe, Adolfo, Solano, Lin, Sergio Lozano, Miguelin, Alex, Jesus Herrero

Izbornik: Jose Venancio Lopez


POLUFINALE

RUSIJA – PORTUGAL

ŠPANJOLSKA – KAZAHSTAN

foto: UEFA