SPLITOV ‘CAPO’ TEŽI BOLJEM, KLUPSKOJ UPRAVI JASNO PORUČIO: „Želim više ravnoteže na svim pozicijama”

Posted by

Premda tvrdi kako baterije puni u krugu familije i prijatelja u suncem obasjanoj Barceloni, Splitov trener Victor Acosta Garcia ne odmara. Svakidašnji rad, pa bio i mentalni, jedini je put do uspjeha, moto je brazilskog stručnjaka koji i tijekom odmora potanko promišlja o minuloj sezoni.

„Kada je završilo doigravanje, pogledao sam sve utakmice i napravio bilješke dobrih i loših stvari kako nam se pogreške ne bi ponavljale te kako bismo poboljšali segmente koji su bili zadovoljavajući”, kaže okorjeli perfekcionist koji je proteklog ljeta sletio u Split.

Victor Acosta Garcia već je u prvom ciklusu tekuće trenerske ere izvršio temeljite promjene kojima je u relativno kratkom vremenu revolucionirao, pa čak i donekle modificirao identitet splitskog velikana.

„Na početku sezone s novom je ekipom prvi zadatak bio završiti najmanje na drugom mjestu na ljestvici, a drugi zadatak bio je doći do finala doigravanja. Ispunili smo 75 % od planiranog što me čini ponosnim na moje igrače. Preostalih 25 %, kojih se odnosilo na to da postanemo prvaci, nije ispunjeno i stoga sam ljut! Na koncu, uvjeren sam da bi jedna titula otišla u Split da smo u finalu Kupa te u finalu doigravanja bili kompletni. Međutim, najvažnije jest da je napravljen veliki posao s jednom novom momčadi, individualno slabijom od prethodne u posljednje dvije sezone kada se također dospjelo u dva finala”, tumači nadajući se kako će se njegovo ime i prezime ubrzo upisati u klupsku monografiju.

„Split Tommy je najtrofejniji hrvatski klub i istinski želim da već naredne sezone mojem predsjedniku poklonim naslov ligaškog prvaka. Obećavam da ćemo naporno raditi kako bismo osvojili prvenstvo jer najtrofejniji klub u Hrvatskoj zaslužuje titulu. Uspjeh će, svakako, ovisiti o mojem radu i radu ostatka stručnog stožera, ali i o klupskim dužnosnicima koji su zaduženi za dovođenje dobrih pojačanja, naglašava Victor Acosta Garcia i nadodaje kako očekuje plodonosno transferno razdoblje.

„Učestalo sam u kontaktu s direktorom Milanom Čagljem kako bismo imali jednu kvalitetnu i balansiranu momčad. Trenutačno imamo Mateja Fideršeka koji je bek s kvalitetama 1 na 1, a vjerujem kako klub radi na ispunjenju popisa igrača na kojem inzistiram. Pozicije želim dovesti u podjednako stanje tako da imamo dva kvalitetna pivota, dva zadnja igrača te jednog desnog i jednog lijevog beka s kvalitetama 1 na 1. Želim više ravnoteže na svim pozicijama”, kategoričan je zahtjev Splitovog stratega kako bi srebro, poput kakvog alkemičara, posljedično pretvorio u zlato…

foto: Dalmatinski portal