SPLITOVA RATNICA NE SUMNJA U KLUPSKU PERSPEKTIVU: „Nadamo se kako ćemo postati perjanica hrvatskog futsala”

Posted by

Split Tommy prije početka je nedavno svršenog prvenstva razmišljao jedino o obrani titule prvaka kojom se protekle sezone okitio u premijernom izdanju Prve hrvatske malonogometne lige za žene. Međutim, dva su poraza protiv izravnih pretendenata – MC Plusa i Alumnus SC Flegara – bila ključna da ga se svrgne s trona te da se okonča njegova jednogodišnja vladavina.

„Ove je sezone prvenstvo bilo podosta bolje negoli prethodno. Ekipe su dosta snažnije i vidi se da se s djevojkama dosta radilo. S obzirom na ovosezonsku jačinu lige, ne možeš obraniti naslov ako nisi uigran. Nas je sputalo što cijela momčad zbog raznih okolnosti nije mogla svaki dan biti na treninzima, otvoreno otkriva Iva Bukač i apostrofira kako je pozitivan trend promjena glede ženskog prvenstva, ali i cjelokupne situacije u razvojnom pogledu itekako primjetan.

„Ovosezonsko izdanje bilo je na višoj razini nego prvo prvenstvo, a nadam se kako će dogodine biti još snažnije i bolje. Mnogo je bolje i za djevojke i klubove da je liga snažnija i da je prvenstvo napetije. Što je liga jača, to nas više tjera da na svakom treningu više radimo i pružamo sve od sebe kako bismo bile pune samopouzdanja do iduće sezone. Uspoređujući ga s prvom sezonom, dojma sam kako je drugo prvenstveno izdanje pokazalo koliko ženski futsal zaista raste. Smatram kako će i naredna sezona biti na višoj razini jer sve je veća zainteresiranost i klubova i djevojaka za napretkom kako u organizacijskom tako i igračkom smislu. Mišljenja sam kako futsal sve više raste i da dolazi lijepa budućnost.”

Iva Bukač sačinjava jedan od esencijalnih kralješaka čuvene šampionske generacije koja se lanjske veljače zlatnim slovima upisala u državne i klupske anale.

„I danas s ponosom gledam na osvajanje povijesnog naslova. Bio je to poseban osjećaj, ispunjenje našeg sna. Svaki put kada pogledam medalju, koja ima posebno mjesto u mojoj sobi, sjetim se tadašnjih dana kada smo bile na vrhu. Sjetim se svih utakmica i pogodaka koje smo slavile. Sjetim se osjećaja kada se podigne pehar najsjajnije boje. To je tek poseban osjećaj”, kaže vjerujući kako će se Split Tommy, pod vodstvom trenerskog genijalca Alena Delponta, narednih godina profilirati u neprikosnovenog vladara hrvatskog ženskog futsala.

„Naša je ekipa tehnički izvrsna što smatram da nas kao momčad najviše krasi i da smo upravo stoga u samom vrhu domaće scene. Također, Alen Delpont sjajan je i kao osoba i kao trener. Svaki trening otkriva nam nešto novo, stvarno se vidi da ima dosta iskustva, znanja i strpljenja. Ne sumnjam kako ćemo uz njega naučiti mnogo i da ćemo do sljedeće sezone biti poprilično bolje i taktički kvalitetnije”, pojašnjava i dodaje:

„Uz rad, trud i želju, uvjerena sam kako je realno da se u nadolazećim vremenima borimo za prvo mjesto. Naš predsjednik Ivo Zoković te direktorica Sanja Kačunić od osnivanja ženske ekipe vjeruju u nas i podržavaju nas, a nadamo se kako ćemo opravdati ukazano povjerenje te da ćemo u bliskoj budućnosti postati perjanica hrvatskog futsala.”

foto: Split Tommy (Duje Bonačić)