STUDENTI NAKON DUGO VREMENA LIDERI PRVENSTVA: „Treniramo s još većim elanom”

Posted by

Prošlotjednim fascinantnim trijumfom nad Albonom-Potpićan 98 (10:0) Alumnus je početak tekućeg tjedna nakon podužeg vremena dočekao na vrhu ligaškog poretka.

„Dojmovi su i dalje svježi. Ipak se radi o velikom rezultatu ostvarenom na otvorenju sezone te na gostovanju što je velika stvar. Ne pobjeđuje se svaki dan s dvoznamenkastom razlikom. Pobjeda u Labinu vrlo nam je bitna, prvenstveno jer nam je od velike važnosti u sezonu ući na ovako superioran način. Treniramo još jače i s još većim elanom”, istaknuo je Filip Ukalović i s kritičkog gledišta prokomentirao jednu od najvećih pobjeda u klupskoj povijesti.

„Zadovoljstvo rezultatom nepotrebno je komentirati jer rezultat dovoljno govori, ali na čelu s trenerom Jakovom Ungarovom svi smo sigurni da možemo još bolje. Pojedini se segmenti igre, dakle i u igri prema naprijed i prema nazad mogu popraviti. Prekide, kao jedne od bitnijih segmenata futsala, moramo poboljšati, kao i trku bez lopte. Uz usavršavanje spomenutog, vjerujem da možemo parirati i najboljim momčadima lige.”

Alumnusov trener Jakov Ungarov poslije je pobjede u osvrtu na susret s Albonom-Potpićan 98 naglasio da je ‘prvenstvo maraton, a ne sprint’. Filip Ukalović optimističan je pred nastavak prvenstva.

„Cilj je doigravanje. Smatram da je doigravanje dolaskom Marija Modrušana, Filipa Pezelja i Franje Matkovića jedna stepenica na koju u aktualnoj sezoni možemo i moramo zakoračiti”, rezonirao je.

foto: Futsal Magazin