ŠVEĐANI U TRANSU, MATIJA ĐULVAT USPOSTAVIO RED I DISCIPLINU: „Tek smo započeli s poslom”

Posted by

Nedugo nakon što je u lipnju imenovan švedskim izbornikom, Matija Đulvat i formalno se upoznao s izabranicima skandinavske nacionalne vrste. Hrvatski stručnjak po povratku je u Zagreb izrazio zadovoljstvo enormnim potencijalom švedske selekcije koji je prepoznao tijekom prvog reprezentativnog okupljanja koje se od 13. do 16. srpnja održalo u Uddevalli.

„Okupljanje je proteklo u izvrsnom raspoloženju. Radilo se poprilično intenzivno čime sam osobito zadovoljan; odradili smo tri teoretska treninga i šest treninga na terenu, dakle po tri treninga na dan. Sve smo faze igre obradili pojedinačno”, sumirao je Matija Đulvat i potom jasno definirao postulate na kojima će počivati švedska reprezentacija za vrijeme njegovog mandata.

„Šveđane želim naučiti da razumiju futsal. Moja je filozofija da ritmom budemo na visokoj razini te da, uz visoki presing, uvijek igramo napadački. Tek smo započeli s poslom”, poručio je poslovično optimistični Matija Đulvat kojeg u rujnu protiv Walesa očekuje izbornički debi.

foto: bohuslaningen.se