TEK DEBITIRAO, A VEĆ POKAZAO KLASU: Antun Bačić je Squareova budućnost

Posted by

Squareov nedavno ustoličeni trenerski stručnjak Antun Bačić u službenom je trenerskom debiju ubilježio premijernu pobjedu u svojoj tek započetoj, ali nadasve perspektivnoj karijeri.

Iskusno pripremljenom utakmicom protiv Uspinjače te taktičkim manevrima nadmudrio je ponešto starijeg trenerskog kolegu Vibora Hulenića i najavio obećavajuće dane za dubrovački klub. Priznao je kako je na samome početku ogleda osjećao tremu.

„Tijekom utakmice sam se osjećao vrlo dobro, a pogotovo kada smo poveli u prvoj minuti pogotkom Igora Leovskog. Kasnije sam bio sve opušteniji. Izrazita je čast, ali i odgovornost biti Squareov trener”, istaknuo je Antun Bačić, inače najmlađi strateg elitnog trenerskog društva.

Antun Bačić u igračkim je danima već spoznao koliko je zapravo tanka granica između pobjede i poraza, euforije i depresije. Poučen iskustvom, oprezno gleda prema bliskoj budućnosti kako Squareov tabor u skorašnje vrijeme ne bi bio preplavljen tugom i rezignacijom.

„Protiv Uspinjače smo uknjižili tri vrlo važna boda s obzirom na težak raspored koji je pred nama. U petak je pred nama gostujući dvoboj s Osijek Kelmeom, dakle vrlo teško gostovanje. Međutim, sa sadašnjom dobrom atmosferom nastalom pobjedom nad Uspinjačom vjerujem kako se iz Osijeka možemo vratiti neporaženi. Nakon Osijek Kelmea uslijedit će susreti s Novim Vremenom Apfel, Split Tommyjem, Nacional Zagrebom te Futsal Dinamom. Što očekivati? Trebamo ići utakmicu po utakmicu. Iz utakmice u utakmicu moramo biti što bolji, a onda će i rezultat doći sam po sebi”, zrelo je zaključio dvadesetšestogodišnji Antun Bačić.

foto: Tonči Vlašić