TRENER NOVOG ČLANA DRUGE HFL SJEVER: Radimo planski, u nadi da će ovo postati lijepa priča

Posted by

Od ove sezone Druga HFL Sjever bogatija je i za klub iz Bjelovara. Tim povodom porazgovarali smo s trenerom kluba Željkom Ostrmanom koji nam je otkrio sve detalje od samih početaka:

“Pa službeno, klub postoji od studenog 2016. godine, kada je naš predsjednik Josip Kozić završio fakultet i imao više vremena posvetiti se tome. Ideja traje već neko vrijeme, ali zbog fakultetskih obaveza, u gradu nije bilo kadra koji bi to pokrenuo.”

Za klupski identitet ne treba brinuti, a radi se i na poboljšavanju uvjeta rada:

“Imamo sve domicilne igrače kojima su ovo prva iskustva s futsalom, ali nema straha, uhodat ćemo se. Treniramo dvaput tjedno, iako nam trenutno problem predstavljaju termini u dvorani koje pokušavamo dogovoriti s Gradom i vjerujem da ćemo brzo uspjeti. Kada s vanjskih terena pređemo u dvoranu, povećat ćemo obujam treninga.”

Ambicije su razumne:

“Mi bi bili zadovoljni sa sredinom ljestvice. Imamo kvalitetu, ali nakon toga, ovisit će o privikavanju na igru i na prvenstvo, pa trebamo biti skromni. Sve više od sredine ljestvice, bio bi veliki plus.”

U planu je i otvaranje futsal škole:

“Bez daljnjeg. Sada imamo samo juniore, ali u planu je pokretanje futsal škole. No, prije toga moramo riješiti financijsku stabilnost, a ne da idemo glavom kroz zid. Radimo planski, polako, u nadi da će ovo postati lijepa priča.”

Bjelovar je ovog vikenda gost Aurelije na “Futsal Kupu Grada Vinkovaca”:

“Bit će to naše vatreno krštenje i to nam je prava prilika da vidimo gdje smo u odnosu na jače momčadi. Pravi test za nas prije prvenstva, vjerujem da će to biti korisna škola za igrače. Na kraju, moram istaknuti da smo iznenađeni, ali i veoma ponosni zbog poziva kojeg smo dobili od Vinkovčana.”

foto: Bjelovar