TRENER NOVOSNOVANOG KLUBA NAVIJAČA: Imamo sve potrebno za ulazak u drugu ligu

Posted by

Futsal Dinamo raritetan je primjer kluba koji se usko povezao s navijačkom subkulturom, a ovih dana Hrvatska dobiva još jedan takav. S druge strane telefonske linije sada je bio Andrija Bakula, futsal javnosti poznat kao bivši igrač-trener drugoligaških Jezera, a danas pomoćnik Robertina Jelovčića u šibenskom prvoligašu Crnici.

Bakula nam je pojasnio kako se osnovani klub zove Šibenik 1983, a godina iz naziva je ona u kojoj su osnovani poznati navijači iz tog grada – Funcuti. Članovi uprave odabrani su iz baze te navijačke skupine, a sve odluke donosit će se dogovorno. 

„Ove godine krećemo u županijskoj ligi, a momčad se sastoji od nekoliko drugoligaških igrača te mladih momaka koji su prepoznali pozitivu u ovoj šibenskoj priči. Ja ću imati ulogu trenera-igrača, a nadamo se da će nam navijači biti, ne šesti, nego prvi igrač, oni su baza svega“, rekao je Andrija Bakula.

Tamošnja županijska liga broji 12 klubova, svi susreti igraju se na Baldekinu, a Šibenik 1893 u nju ulazi s jasnim ciljem:

„Treniramo dvaput tjedno, momci se odazivaju u velikom broju, imamo podršku i od navijača i od naših sponzora, pa mislim da imamo sve potrebno za osvajanje županijske lige. Ulazak u drugu ligu je velika želja, a onda tada planiramo proći fazu stabilizacije i raditi na tome da Šibenik dobije drugog prvoligaša u futsalu.“ 

Šibenik 1983 u natjecanje kreće 10. listopada kada je na rasporedu županijski kup, a krajem rujna bit će poznat i termin prvog kola tamošnje Županijske futsal lige, a već sada se špekulira kako bi to mogao biti vikend od 20. do 22. listopada.

foto: Zadarski list