ZAGREBAČKE HEROINE FUTSALU PODIGNULE UGLED: „Hrvatski ženski futsal postoji”

Posted by

Zagrebačko sveučilište nagradilo je svoju žensku futsal reprezentaciju kao najuspješniju žensku momčad u protekloj akademskoj godini. Rektorovo službeno priznanje bilo je neupitno nakon izuzetnih postignuća u vidu nacionalne ligaške titule i srebrnog odličja osvojenog na nedavnom Europskom prvenstvu u Turskoj.

„Osobno sam već dobivao spomenutu nagradu kao član muške reprezentacije. Drago mi je zbog djevojaka koje su nakon sedam godina dočekale svojih pet minuta slave. Hrvatski ženski futsal postoji i zapravo ima kvalitetu kojom se može nositi i u međunarodnim okvirima”, izjavio je Jakov Ungarov, izbornik ženske izabrane vrste.

Kapetanica Tihana Nemčić, inače i nositeljica titule najbolje prošlosezonske igračice, istaknula je:

„Priznanje koje smo dobile najveće je priznanje koje nam je dosad uručeno. Ono je posljedica našeg dugogodišnjeg rada. Sretne smo jer smo ga zaslužile. Posljednjih smo pet godina na okupu i mukotrpno smo trenirale za rezultate koje smo naposljetku i ostvarile.”

Zlatnim slovima u povijest Sveučilišta u Zagrebu upisale su se: Andrea Telišman, Mateja Tomić, Marija Žagar, Ema Rogar, Natalija Hubak, Petra Bračević, Tihana Nemčić (Alumnus), Petra Lerotić, Gabrijela Gaiser, Matea Javorović (Mc Plus) i Mihaela Horvat (Split Tommy).

Riječi Jakova Ungarova kako ‘hrvatski ženski futsal ima kvalitetu kojom se može nositi i u međunarodnim okvirima’ simbolične su i  ponovno otvaraju diskusiju o formiranju nacionalne ženske selekcije o čijem se osnutku priča tek u tragovima. ‘Tursko srebro’ jamac je kako je kvalitativna koncentracija hrvatskog ženskog futsala – neupitna…

foto: UNISPORT / Sveučilište u Zagrebu